Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Šport

22. marca 2019

Zlato pre krasokorčuliarku Zagitovovú, má kompletnú zbierku



Krasokorčuliarka Alina Zagitovová.



Zdieľať
Krasokorčuliarka Alina Zagitovová. Foto: TASR/AP
Saitama 22. marca (TASR) - Majsterkou sveta v krasokorčuľovaní sa na šampionáte v japonskej Saitame stala v piatok Ruska Alina Zagitovová. Olympijská šampiónka na tróne vystriedala Kanaďanku Kaetlyn Osmondovú. Striebornú medailu získala Elizabet Tursynbajevová z Kazachstanu, bronz putuje takisto do Ruska zásluhou Jevgenije Medvedevovej.


Len 16-ročná Zagitovová, ktorá je úradujúcou vicemajsterkou Európy, skompletizovala medailovú zbierku z vrcholných podujatí, keďže má aj európsky titul z roku 2018. Ukázala vyzreté predstavenie, výborné v skokovej i technickej pasáži. Tursynbajevová síce skočila skvelý štvoritý salchow, ale potom sa nevyhla chybe a to ju stálo titul. Japonské reprezentantky doma medailu nezískali a skončili na 4. až 6. mieste.

Slovenská reprezentantka Nicole Rajičová nepostúpila do voľných jázd z krátkeho programu a umiestnila sa na 32. priečke.

Rytmické tance ovládli obhajcovia Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron z Francúzska. Trojnásobní majstri sveta odsunuli za seba ruské dvojice Victoriu Sinicinovú, Nikitu Kacalapova, resp. Alexandru Stepanovovú s Ivanom Bukinom. Päťnásobní majstri Európy mali na začiatku sezóny problémy, ale formu vyladili na MS výborne a prekonali ich maximum z januárových ME. "Tango je presne naša krvná skupina. Máme radi tento program," povedala Papadakisová.

Šampionát vyvrcholí v sobotu voľnými tancami a voľnými jazdami mužov.

Výsledky:


ženy - po voľných jazdách:

1. Alina Zagitovová (Rus.) 237,50 bodov, 2. Elizabet Tursynbajevová (Kaz.) 75,96, 3. Jevgenija Medvedevová (Rus.) 223,80, 4. Rika Kihirová 223,49, 5. Kaori Sakamotová 222,83, 6. Satoko Mijaharová (všetky Jap.) 215,95, ..., 32. Nicole RAJIČOVÁ (SR) 51,22

rytmické tance:

1. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.) 88,42, 2. Victoria Sinicinová, Nikita Kacalapov 83,94, 3. Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin (všetci Rus.) 83,10, 4. Madison Hubbellová, Zachary Donohue (USA) 83,09, 5. Kaitlyn Weaverová, Andrew Poje (Kan.) 82,84, 6. Madison Chocková, Evan Bates (USA) 82,32


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Dánsky futbalista Larsen mal pozitívny nález na kokaín
<< predchádzajúci článok
Ruský chodec Ivanov prišiel pre doping o zlato z MS 2013