Oslávte príchod jari dovolenkou na Slovensku. Naše tipy kam ísť na jarnú dovolenku

0
1955

Doprajte si dovolenku viackrát do roka. Pomôže Vám znížiť stres, zlepšiť koncentráciu, zvýšiť celkovú spokojnosť a strávite pri tom krásny čas s rodinou alebo priateľmi. Teraz si už stačí len vybrať, kam sa vyberiete!

1. Boli ste už v Banskej Štiavnici?

Počas Veľkej Noci si nenechajte ujsť Veľkonočné trhy v jednom z krásnych miest stredného Slovenska. Navštívte Zvolen alebo Prievidzu, kde sa môžete tešiť na stánky plné kraslíc, narcisov, veľkonočných korbáčov, vyšívaných obrusov a dobrého jedla.

Ak sa chystáte na výlet v máji učite zavítajte do Banskej Štiavnice, ktorá okrem nádherného historického centra a baníckej tradície tento rok prináša aj nultý ročník festival world – music!  O pestrý program plný hudby a tanca sa postarajú umelci z celého sveta, ale aj famózny slovenský folklórny súbor SĽUK.

2. Navštívte Tatry, pýchu Slovenska!

Snívate o čerstvom vzduchu a pohľade na majestátne hory priamo z vašej izby? Tak potom je predĺžený víkend na severe Slovenka tým pravým. Využiť naň môžete napríklad aj bonus na dovolenku a vďaka tomu svoj sen uskutočniť oveľa jednoduchšie.

Čakajú Vás rôzne atrakcie spojené s otvorením turistickej sezóny. Prídite napríklad do Starej Ľubovne, kde sa 28.4.2019 opäť otvoria brány v Stredovekom vojenskom tábore. Nebudú chýbať historické divadelné scénky ani tradičné stredoveké disciplíny ako jazda na koni, či streľba z luku.

3. Objavte historické bohatstvo východného Slovenska

Zavítajte na jeden z najznámejších a najnavštevovanejších hradov Slovenska, Spišský hrad. Dokonca je súčasťou chráneného územia európskeho významu NATURA 2000 a tak si po prehliadke môžete vychutnať piknik pod hradbami s krásnym výhľadom. Ak vás láka nočná atmosféra Spišského hradu navštívte ho v rámci Noci Múzeí 18.5.2019.

Vedeli ste, že máme na Slovensku jeden z mála studených gejzírov na svete? Ak si plánujete užiť jarnú dovolenku práve na východe, tak určite navštívte Herľany, kde sa tento prírodný úkaz nachádza. Výška erupcie dosahuje 7 až 15 metrov. Samotný gejzír sa nachádza v peknom historickom parku.

4. Zrelaxujte v kúpeľoch!

Čo tak dopriať telu odpočinok? Máme tu niečo aj pre tých, ktorí počas dovolenky nepotrebujú vypnúť len hlavu ale aj telo. Kúpeľný ostrov v Piešťanoch je oázou relaxu. Vychutnať si môžete vírivý kúpeľ, podvodné masáže, bahenné zábaly, pleťové ošetrenie a všeličo iné.

Ak sa predsa len chcete trochu hýbať deň môžete stráviť aj pri vodnej nádrži Sĺňava. Vyskúšajte si vodné lyžovanie, kanoistiku, veslovanie alebo jachting.

Čítajte tiež: