Obvinili ho z objednávky Kuciakovej vraždy. Kočner sa sťažuje

TA3 TASR
22.3.2019 13:19

Podnikateľ Marian Kočner, ktorého polícia minulý týždeň obvinila z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, podal voči obvineniu sťažnosť.

Obvinili ho z objednávky Kuciakovej vraždy. Kočner sa sťažuje
TASR/Jakub Kotian

"Potvrdzujem podanie sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia, ktoré nie je podložené dôkazmi, a to ani na úrovni dôvodného podozrenia," uviedol Marek Para, obhajca Mariana Kočnera.

Podľa hovorkyne Úradu špeciálnej prokuratúry Jany Tökölyovej im sťažnosť zatiaľ nebola doručená. Väzobne stíhaného podnikateľa Kočnera obvinili 8. marca z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Kuciakovu likvidáciu si mal obvinený objednať pre jeho novinársku prácu.

Kto je kto v prípade Kuciak:
Údajný hlavný objednávateľ vraždy: M. Kočner
Údajný objednávateľ a sprostredkovateľ: Alena Zsuzsová
Údajný pomocník: Miroslav Marček
Údajný sprostredkovateľ: Zoltán Andruskó
Údajný strelec: Tomáš Szabó

Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Okrem Kočnera sú obvinení aj Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Miroslav Marček a Zoltán Andruskó, ktorí sú vo väzbe.

Marian Kočner je v súčasnosti väzobne stíhaný v kauze televíznych zmeniek. Minulý týždeň bol zo strany vyšetrovateľa podaný na dozorovú prokuratúru návrh na podanie obžaloby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok