Novinky - 22.03.2019 13:26

Dôležité je nestratiť orientáciu. Ani v derby

Zdroj: huste.tv/Instagram

Moskovská derby séria medzi CSKA a Dinamom priniesla postup armádneho klubu cez päť súbojov. Až tri duely rozhodol jediný strelený gól, zvyšné dve stretnutia priniesli celkom jasnú dominanciu favorita série. Čo však možno povedať o každom jednom súboji, bol to súboj o každý centimeter ľadu. Ako pri mantineloch, tak aj pred jednou a druhou bránkou.

To už sú situácie, v ktorých vyhráva ten, kto najdlhšie udrží prehľad o celej situácii. Tretí zápas rozhodol gól 25 sekúnd pred koncom a hrdinom sa stal kanadský bek Mat Robinson. Po zakončení Linden Veya sa CSKA nasťahoval vo štvorici do tesnej blízkosti brankára Dinama a neprehľadnú situáciu dotiahol do gólového konca jeho krajan zo zadných radov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ??? (@khl),

Práve vyhraný štvrtý zápas priniesol v sérii jeden z kľúčových momentov. Dinamo totiž z úvodných dvoch duelov série na ľade súpera ukoristilo jedno víťazstvo a doma mohlo ďalej pokračovať na prekvapení. Lenže hneď prvý zápas u "modrých" skončil víťazstvom CSKA 4:0 a o dva dni neskôr šlo o bitku oveľa vyrovnanejšiu. Strelecky dokonca mali domáci mierne navrch, no výsledok 1:2 doprial mečbal súperovi. V domácom prostredí bol využitý výsledkom 3:2.