Spojené štáty urýchlene presúvajú armádu do Európy

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 09:44 • 2 min
Spojené štáty urýchlene presúvajú armádu do Európy

MOSKVA - Spojené štáty urýchlene presúvajú do Nemecka a Poľska približne 1,5-tisíc vojakov, aby v praxi otestovali stratégiu rýchleho nasadenia jednotiek v Európe.

slovakia

left justify in out

"Viac ako 300 amerických vojakov prišlo vo štvrtok zo svojej základne v Texase do Nemecka ako súčasť prvého testovania novej americkej stratégie rýchleho nasadenia amerických jednotiek v Európe s cieľom posilniť odstrašujúci vplyv NATO na možnú agresiu Ruska," píše sa v správe.

 

Poznamenáva sa, že toto je len časť rozsiahleho presunu amerických vojakov, ktorý celkovo pokrýva presun približne 1,5-tisíc vojakov. Očakáva sa, že zvyšok kontingentu dorazí do Nemecka a Poľska v najbližších dňoch.

 

Príkaz na rozsiahle premiestnenie bol vydaný asi pred týždňom. To zahŕňa, okrem iného, prípravu a prepravu tankov Abrams, BMP Bradley, ako aj iné zbrane, ktoré sú v súčasnosti sústredené v Európe, najmä v Holandsku.

 

"Cieľom je zabezpečiť a zlepšiť bojovú pripravenosť a tiež spolupracovať s našimi spojencami NATO, ako je Nemecko a Poľsko," komentoval manévre predstaviteľ amerického velenia, generálmajor John Gronský.

 

Dnes je v Nemecku asi 34-tisíc amerických vojakov, uvádza sa v správe.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies