Michiganské jazero a jeho okolie sa zmenilo na krásnu zamrznutú rozprávkovú krajinu

1514

Polárny vortex alebo ak chcete vír, držal Michiganské jazero zamrznuté veľmi dlho. Napríklad v Chicagu, Illinois, dosahovali teploty počas krutej zimy až -30°C, čo spôsobilo, že sa na jazere vytvorila skutočná zamrznutá krajinu divov. Dnes, keď už dorazila jar, priniesla so sebou oveľa teplejšie počasie a ničí toto jazero i región na niečo rozprávkové.

6 26
Foto od boredpanda

Pohybujúca sa voda pod ľadom tlačí ľad k sebe a ten sa rozbíja na fascinujúce tvary, ktoré sú k videniu najmä pozdĺž móla v Južnom Havene. Ľudia sa o to začali výrazne zaujímať, no pobrežná stráž USA všetkých varovala, že ľad by mali pozorovať len z diaľky, pretože je nebezpečné stáť alebo chodiť po jeho nestabilnom povrchu. Žiadny ľad totiž nie je bezpečný, a to najmä v tomto ročnom období. Roztápa sa a rýchlo sa mení.

10 18
Foto od boredpanda

Toto nie je po prvýkrát, kedy sa samotná matka príroda pohráva s Michiganským jazerom. Zvedaví fotografi v skutočnosti sledujú túto zaujímavú lokalitu už roky. Je to jedno z piatich Veľkých jazier v Severnej Amerike a jediné, ktoré sa nachádza na území Spojených štátoch. Zároveň je z hľadiska objemu vody druhé najväčšie a rozlohovo je tretie najväčšie. Medzi prvých obyvateľov patrili indiáni Hopewell, ktorí túto oblasť obývali približne od roku 800. Dnes v okolí jazera žije 12 miliónov ľudí, a to v najmä v Chicagu a Milwaukee.

9 17
Foto od boredpanda
8 20
Foto od boredpanda
1 34
Foto od boredpanda
2 35
Foto od boredpanda
4 29
Foto od boredpanda
5 26
Foto od boredpanda
7 24
Foto od boredpanda

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre