VIDEO: Odborníci krútili hlavami, žene sa narodilo tehotné bábätko!

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 11:16 • 2 min
VIDEO: Odborníci krútili hlavami, žene sa narodilo tehotné bábätko!

Kolumbijskí lekári sa stali svedkami neuveriteľnej rarity.

slovakia

left justify in out

Príroda nás nikdy neprestane prekvapovať. Z času na čas dochádza k takým anomáliám, ktoré vyvedú z miery aj skúsených odborníkov. V Kolumbii sa totiž odohral prípad, o ktorom mnohí lekári nikdy ani nepočuli.

 

Keď bola mamička Monica Vegaová v siedmom mesiaci tehotenstva, pri bežnom ultrazvukovom vyšetrení sa zistilo, že v telíčku jej bábätka sa čosi nachádza. Ďalšie vyšetrenia ukázali, že ide o plod, ktorý je vo vlastnom vaku s pupočnou šnúrou a má vyvinuté ruky aj nohy. Ostali mimoriadne prekvapení, pretože s prípadom „tehotného“ plodu sa doposiaľ nikdy nestretli.

 

img

 

Odborná literatúra nazýva túto komplikáciu fetus-in-foetu. Ide o poruchu, kedy dvojča dieťaťa z dôvodu vývojovej chyby rastie v jeho vlastnom tele. Takáto situácia nastáva približne v jednom z 200 000 tehotenstiev, pričom prvý podobný popísaný prípad je z roku 1808.

 

Samozrejme, aby rastúce dvojča neohrozilo zdravé dieťa, je potrebné naplánovať pôrod v skoršom termíne a okamžite po ňom previesť chirurgický zákrok a vyoperovať plod z tela bábätka. To lekári urobili aj v Monicinom prípade.

 

Pôrod prebehol cisárskym rezom v 37. týždni bez komplikácií a následne sa novorodenec podrobil zákroku, kedy nevyvinuté dvojča z jeho tela odstránili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies