V parlamente pribudne nový poslanec, nahradí smeráka Bagačku

TA3 SITA
22.3.2019 10:45

Zostava pléna Národnej rady SR sa v úvode blížiacej sa schôdze parlamentu, ktorá sa začína v utorok 26. marca, zmení. Po tom, ako sa stal poslanec za koaličnú stranu Smer-SD Michal Bagačka novým štátnym tajomníkom na ministerstve vnútra, jeho miesto obsadí Milan Mojš.

V parlamente pribudne nový poslanec, nahradí smeráka Bagačku
TASR/Michal Svítok

Mojš bol súčasťou zákonodarného zboru aj v minulom volebnom období, preto pre neho práca v národnej rade nebude novinkou. Nový poslanec by mal v úvode schôdze zložiť poslanecký sľub. „Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života,“ znie sľub. Poslanec ho potvrdzuje slovom „sľubujem“ a svojím podpisom.

Ministerstvo vnútra malo doposiaľ, odkedy sa zo štátnej tajomníčky Denisy Sakovej zhruba pred trištvrte rokom stala ministerka, len jedného štátneho tajomníka - Rudolfa Urbanoviča. Zvykom pritom bývajú dvaja štátni tajomníci, výnimočne ich môže byť viac. Podľa koaličnej zmluvy má Smer-SD na každom ministerstve štátneho tajomníka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok