Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zebra na zebre, alebo čo robil africký kopytník v nitrianskych uliciach
Zdielať na

Zebra na zebre, alebo čo robil africký kopytník v nitrianskych uliciach

NITRA / Po nitrianskom sídlisku Klokočina vo štvrtok podvečer behala zebra z Cirkusu Metropol, ktorý je momentálne rozložený na voľnom priestranstve v blízkosti Hviezdoslavovej ulice. Beh zebry po cestách zachytávajú fotografie a videá od občanov, ktoré zverejnili na sociálnych sieťach.

Exotické zviera na sídlisku v Nitre - takýto nezvyčajný pohľad sa naskytol obyvateľom nitrianskej Klokočiny. Vystrašená zebra pobehovala po ceste, pričom si ju nakrúcali viacerí občania. Video, ktoré vám prinášame, nakrútila jedna naša diváčka.

Náčelník Mestskej polície v Nitre Erik Duchoň vraví: "Prijali sme viacero oznámení od občanov, ktorí videli zebru na viacerých uliciach Klokočiny, pohybovala sa veľmi rýchlo. Spočiatku sme to vyhodnotili tak, že zvierat je viac, ale nakoniec sme po rozhovore s pracovníkmi cirkusu zistili, že im ušla len jedna zebra, ktorú pravdepodobne vypustili nejakí chlapci ako odplatu za to, že ich nechceli pustiť do cirkusu grátis."

Pracovníci cirkusu sa zebru vybrali hľadať s poníkom, s ktorým je zebra ustajnená, pozná ho a mohol by na ňu pôsobiť upokojujúco. Zebra pri behu poškodila na Zvolenskej ulici auto. Pracovníci cirkusu sa vo večerných hodinách dohodli s majiteľkou Škody Fabia na uhradení škody.

Riaditeľka Cirkusu Metropol Stanislava Šimkovápovedala, že zebru vypustili mladí chlapci, z ktorých bolo jednoznačne cítiť alkohol. Predchádzala tomu hádka, pri ktorej boli agresívni a rozbili im okno na kase. "Zvieratá neznášajú, keď je v ich blízkosti opitý človek. Zebra z nich bola vystresovaná a bežala cez sídlisko," uviedla riaditeľka cirkusu a dodala, že nič podobné sa im ešte nikdy predtým nestalo a doteraz je z tohto incidentu v šoku.

Zebru sa nakoniec podarilo nájsť až v mestskej časti Čermáň, kde spadla do jamy a nevedela sa z nej dostať von. Zbadal ju zamestnanec cirkusu z auta. Zebra podľa Šimkovej zranenia nemá, bola len vystrašená, dnes už je v poriadku.

Nie je to prvýkrát, keď sa v Nitre na ulici ocitlo divé exotické zviera:

Súvisiace články