Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na ostrie noža. Krasokorčuliarka na MS zranila rivalku, Kórejčania sa hnevajú

Americká krasokorčuliarka Mariah Bellová čelí na majstrovstvách sveta obvineniu, že pri stredajšom tréningu pred krátkym programom úmyselne zranila kórejskú súperku Lim Un-so. Keď okolo nej prechádzala, porezala jej korčuľou lýtko.

22.03.2019 10:13
Lim Un-so, Mariah Bellová Foto: ,
Lim Un-so (vľavo) a Mariah Bellová na MS v krasokorčuľovaní.
debata (1)

Medzinárodná korčuliarska federácia ISU vydala vyhlásenie, podľa ktorého sa úmysel Bellovej nedá preukázať. Podľa juhokórejskej tlačovej agentúry Jonhap bol jej krok plánovaný. Američanka sa podľa Kórejskej korčuliarskej únie dnes s Lim Un-so stretne a ospravedlní sa jej.

Obe krasokorčuliarky sa poznajú, pretože spoločne trénujú v Kalifornii pod vedením Rafaela Arutjunjana. Manažérska agentúra All-That Sports, ktorá zastupuje šestnásťročnú Kórejku, tvrdí, že Bellová už počas prípravy na MS Lim Un-so šikanovala a verbálne ju napadla.

Práve táto agentúra tiež obvinila Bellovú z úmyslu pri kolízii, ktorá zachytili videozáznamy. Pri tréningu išla Lim Un-so pomaly pri mantineli, keď ju zozadu míňala Bellová, pilujúca svoj krátky program.

Ostrím korčule Američanka zasiahla Kórejčanku do lýtka, za ktoré sa Lim Un-so okamžite chytila. S náplasťou na zranenom mieste potom Lim Un-so absolvovala krátky program a skončila piata tesne pred Bellovou.

Incidentom sa zaoberala ISU. „Na základe toho, čo máme k dispozícii, vrátane toho videozáznamu, neexistuje žiadny dôkaz, že slečna Bellová chcela úmyselne uškodiť slečne Lim,“ uviedla v oficiálnom stanovisku.

Kolízie pri tréningoch a rozkorčuľovaní nie sú ničím neobvyklým. Na týchto majstrovstvách sveta sa do jednej zaplietla ženská časť favorizovanej francúzskej športovej dvojice Vanessa Jamesová, ktorá sa pri rozjazde pred krátkym programom v plnej rýchlosti zrazila s Talianom Matteo Guarisem.

Podľa funkcionára kórejského zväzu sa Bellová mladej Kórejčanke za incident ospravedlní. Mali by sa stretnúť pred dnešnými voľnými jazdami alebo po nich. Znovu sa rozkorčuľujú spolu, pretože sú v najsilnejšej skupine.

TV Pravda: Petra Vlhová má za sebou sezónu, o akej ani nesnívala. Aká budúcnosť čaká na slovenskú lyžiarsku hviezdu? Aj o tom diskutovala v relácii Týždeň v športe dvojica športových redaktorov Pravdy.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v krasokorčuľovaní #Mariah Bellová #Lim Un-so