Robert Fico: Žiadna nahrávka z rozhovoru s A.Vadalom podľa prokurátora neexistuje

NETKY.SK • 20 Marec 2019, 16:13 • 2 min
Robert Fico: Žiadna nahrávka z rozhovoru s A.Vadalom podľa prokurátora neexistuje

BRATISLAVA - Predseda strany Smer-SD Robert Fico na základe odpovede od špeciálneho prokurátora Juraja Novockého vyhlásil, že medzi ním a talianskym podnikateľom Antoninom Vadalom sa neuskutočnil žiaden telefonát. Médiám zároveň na stredajšej tlačovej konferencii pripomenul, že nehľadali dôkazy o týchto kontaktoch.

slovakia

left justify in out

Fico sa podľa vlastných slov obrátil na prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Novockého, ktorého požiadal podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám o poskytnutie záznamu zo služobnej cesty, ktorú absolvoval v talianskej Kalábrii.

 

"Vo vzťahu k existencii priamych telefonických rozhovorov medzi Antoninom Vadalom a bývalým premiérom Robertom Ficom môžeme vyhlásiť, že v uvedenom trestnom spise sa nenachádza žiadny rozhovor z roku 2012 týkajúci sa/zahŕňajúci Antonina Vadalu," uvádza sa v odpovedi prokurátora.

 

Informácia sa podľa prokurátora poskytla justičným orgánom SR. "Z uvedenej informácie vyplýva, že v roku 2012 Taliansko nevykonávalo žiadne odpočúvanie a záznam telekomunikačnej prevádzky účastníckej stanice Antonina Vadalu, a preto ani nedisponuje údajným rozhovorom medzi ním a Vašou osobou," píše sa v liste od prokurátora.

 

img

Rozhodovanie o vydávacej väzbe Antonina V. za účasti procesných strán na Krajskom súde v Košiciach 20. apríla 2018. Na snímke advokát Antonina V. Jaroslav Homza. Zdroj: TASR 

 

Expremiér v tejto súvislosti kritizoval novinárov. "Porušujete zákony, neexistuje nič, čo by vás oprávňovalo písať čokoľvek o kontaktoch predstaviteľov strany Smer-SD s týmito ľuďmi. Ak máte aspoň kúsok cti v sebe, tak sa mne osobne, ako aj strane Smer-SD ospravedlníte," odkázal Fico.

 

Zároveň dodal, že zostavili právny tím, ktorý má monitorovať správanie novinárov a ktorého výsledkom majú byť trestné oznámenia a žaloby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona