Slávnemu Woodstocku vzdajú hold aj Jay Z či The Killers

Jay Z a The Killers sú ďalšími z radu účinkujúcich, ktorí sa predstavia na festivale na počesť 50. výročia legendárneho Woodstocku.

22.03.2019 07:00
Jay Z Foto: ,
Jay Z je jedným z interpretov, ktorí sa predstavia na festivale na počesť 50. výročia legendárneho Woodstocku.
debata

Festival sa uskutoční v mestečku Watkins Glen v americkom štáte New York 16. až 18. augusta a zúčastnia sa na ňom aj niektorí z pôvodných interpretov happeningu z roku 1969.

Svoju účasť na festivale okrem newyorského rapera Jay Z a skupiny The Killers pôvodom z Las Vegas potvrdili, napríklad, aj Chance The Rapper, Miley Cyrus, Halsey, Run The Jewels, Vince Staples, The Raconteurs, Boygenius, Courtney Barnett, Santana, Dead and Company a ďalší.

Festival sa nebude konať na pôvodnom mieste Woodstocku pri meste Bethel, kde sa v rovnaký víkend uskutoční slávnostné podujatie, na ktorom sa, medzi inými, zúčastnia aj Ringo Starr, Arlo Guthrie a tiež Santana.

Pôvodný festival Woodstock sa konal v dňoch 15. až 18. augusta 1969 pri meste Bethel v Catskill Mountains, severne od New Yorku a zúčastnilo sa na ňom približne 400-tisíc ľudí. Festival s podtitulom Tri dni mieru a hudby sa stal jednou z kľúčových udalostí pre generáciu hippies a protivojnové hnutie v USA. Na festivale vystúpili okrem iných Joan Baez, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joe Cocker, The Who, Crosby, Stills, Nash & Young, Ravi Shankar, Santana či Grateful Dead.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jay Z #Woodstock #The Killers