FOTO: Je pod lampou najväčšia tma? Tomuto mužovi to nevyšlo

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 12:11 • 2 min
FOTO: Je pod lampou najväčšia tma? Tomuto mužovi to nevyšlo

Istý Nemec sa pri pašovaní korytnačiek cez hranice riadil tým, že čím viac bude jeho nelegálny čin "na očiach", tým menej bude nápadný. Teraz mu však hrozí väzenie.

slovakia

left justify in out

Je až neuveriteľné, čoho sú ľudia schopní. Za všetko hovorí nedávny prípad z berlínskej colnice. Istý muž z Nemecka  si totiž zo svojho výletu v Egypte priniesol špeciálny „suvenír“.

 

Prípad sa odohral 2. marca, kedy sa 69-ročný turista vracal do svojej domoviny. So sebou mal priehľadnú krabicu od zákuskov a v nej tri „koláče“. Teda aspoň to tvrdil colníkom, ktorým sa obsah nádoby nepozdával. V skutočnosti však išlo o korytnačky žltohnedé, ktoré sú chránené Dohovorom o medzinárodnom obchode s ohrozenými druhmi voľne žijúcich živočíchov a rastlín. Prevoz takejto korytnačky je, samozrejme, zakázaný.

 

img

 

Muž do poslednej chvíle colníkov presviedčal, že ide o čokoládové zákusky, ktoré vyzerajú neuveriteľne realisticky. Overiť si, či ide skutočne o čokoládu alebo o živých tvorov v tomto prípade naozaj nebolo ťažké. Akonáhle sa kontrole podozrenie potvrdilo, Nemca zadržali a korytnačky odovzdali veterinárom.

 

img

 

Poriadne drzému pašerákovi sa jeho čin veľmi neoplatil. Momentálne mu totiž hrozí pokuta až do výšky 50-tisíc eur a päť rokov vo väzení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies