Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Kultúra

21. marca 2019

E. Geislerová odpremiérovala v Bratislave LOVEnie aj pyžamošaty



Ester Geislerová, archívna snímka.



Zdieľať
Ester Geislerová, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian
Bratislava 21. marca (TASR) - Mladšia sestra českej herečky Anny Geislerovej Ester sa dočkala svojej prvej titulnej úlohy vo filme LOVEnie. Romantickú komédiu, ktorú nakrútil režisér Karel Janák (Snowboarďáci, Rafťáci, Dôverný nepriateľ), odpremiérovali tento týždeň v Bratislave. "Eliška je obyčajné dievča, má však sklon k dennému sneniu a idealizovaniu svojich predstáv o vzťahu a partnerovi, vytvára si rôzne ilúzie," priblížila pre TASR Geislerová hlavnú hrdinku filmu, v ktorom sa diváci môžu tešiť aj na Jakuba Prachařa, Martina Písaříka, Veroniku Žilkovú, Ondřeja Malého, Jaroslava Plesla. Slovensko zastupuje v českej novinke Eva "Evelyn" Kramerová.


Eliška má svadbu, čaká na svoj veľký deň, ale vytúžené "áno" nakoniec nezaznie. Ženích totiž v rozhodujúcej chvíli vezme nohy na plecia a utečie priamo spred oltára. "Je zmätená z toho, čo sa jej stalo, a zo strachu z budúcnosti. Ukáže sa, že je to síce strašné, ale vlastne to bolo dobré. Niekedy je fakt lepšie, keď vzťah nefunguje, sa rozísť, pre oboch," podčiarkla 35-ročná herečka a vizuálna umelkyňa. "Všetci sa veľa učíme na svojich chybách, o vzťahoch sa učíme tým, že ich máme, neexistuje žiadna škola na vzťahy. Vnímame ich z literatúry, filmu alebo môžeme ísť na nejaké prednášky, ale najviac sa učíme tým, že vzťahy máme a robíme chyby, ktoré potom stále opakujeme, ale tým získavame skúsenosti," myslí si Ester.

V rozhovore priznala, že jej celoživotnou láskou je výtvarné umenie. Cíti sa dobre v galériách, rada chodí na výstavy, aj keď nie tak často, ako by si priala. "Vždy, keď cestujem, tak prvé, čo ma zaujíma, je, kde sa nachádza galéria moderného umenia. Som rada v prostredí výtvarných umelcov, ktorí sú zvláštni ako ja, takže si s nimi rozumiem," doplnila s úsmevom herečka, ktorá medzi výtvarníkmi vyrastala. "Mama študovala umeleckú priemyselnú školu - monumentálnu maľbu, stále maľovala, sestra veľa kreslila a otec robil kaligrafie. Bol japonológ a prekladateľ, prekladal japonské básne, ale robil aj kaligrafie. Niekoľkokrát bol v Japonsku, na vysokej škole v Jokohame vyučoval kaligrafiu," spomína na zosnulého otca absolventka Akadémie výtvarných umení, ktorá momentálne vystavuje svoj audiovizuálny projekt v Národnej technickej knižnici v Prahe.

"V Galérii NTK je spoločná výstava študentov a absolventov nových médií, mám tam videoinštaláciu. Nechala som si poslať z rôznych kastingových agentúr nahrávky svojich kastingov, videá som zostrihala, prestrihala, do toho som ešte niečo dotočila, vlastne som ich zmorfovala. Pracujem sama so sebou, s telom a filmovou estetikou, to ma zaujíma," hovorí umelkyňa, ktorá v roku 2002 vyhrala modelingovú súťaž Elite Model Look Czech Republic, venuje sa dizajnu, móde a "stylingu".

Geislerová je tiež súčasťou kreatívneho dua Ester a Josefina, ktoré tvorí s Josefinou Bakošovou. "Teraz máme novú kolekciu To a jen sen, sú to košieľky, vyzerajú ako pyžamká. Majú posolstvo, že máme sniť, relaxovať a odpočívať. Farby, látky odkazujú na pyžamko a posteľnú bielizeň. Sú to šaty na denné nosenie a zároveň aj nočná košeľa," predstavila kolekciu, ktorá je tiež prepojená s hudbou. "Speváčka Marie Kieslowski k nej zložila skladbu - elektro-ambientnú uspávanku, existuje k nej aj videoklip," uzavrela herečka odetá v kúsku z novej kolekcie, v ktorom uviedla aj bratislavskú premiéru nového českého filmu LOVEnie. V kinách je od 21. marca.


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Ak zistíte, prečo ju uniesol, zostane nažive!
<< predchádzajúci článok
Populácia bledule jarnej karpatskej vo Vihorlate sa zmenšila