Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Edo Klena vydáva nový album Vata

Záber z videoklipu hudobníka Eda Klenu. Foto: Prtscr/Youtube

Hudobne je album veľmi pestrý a štýlovo rôznorodý. Nahrali ho v zložení Edo Klena, Lukáš Valkučák, Jozef Marcin a Marcel Kokinčák, Adam Kaščák.

Bratislava 21. marca (TASR) – Osobitý prešovský hudobník Edo Klena vydáva nový album Vata. Spolu so skupinou Klenoty na ňom predstavuje 15 nových songov so špecifickými pohľadmi na svet okolo nás. Sú nimi Sloha, refrén, sólo, Veľká voda, Old school, Hlavne nerušiť, Posledný nech zhasne, Zhoríme, Zabili DJ, Druhé oči, Kde sa dobre spieva, Samé otázky, Sobota, Von zo systému, Milión eur, Vata a Bol som tu. TASR informoval PR manažér Rado Mešša.

„Nový album Vata, to je takmer 60 minút našej novej muziky v pätnástich piesňach. Začali sme ho nahrávať na jeseň 2017 a dokončili o rok neskôr. Názov Vata dostal preto, lebo ľudia by sa radi mali ako vo vatičke a idúc za týmto cieľom sa často nepozerajú na nikoho. Alebo aj preto, že sa momentálne ocitáme čoraz viac v obkolesení samej vaty prázdnych slov a hlúpej bezobsažnej zábavy, ktorá z nás robí hlúpych a bezobsažných ľudí,“ vysvetľuje autor a spevák Edo Klena. O textoch piesní na albume dodáva: „Provokáciu považujem za veľmi dôležitú súčasť umenia a Vata má ambíciu provokovať, ale nielen to. Ľudia na albume nájdu pesničku o tom, ako sa nechce v sobotu človeku pracovať, alebo oddychovku o problémoch s okuliarmi. Je o všetkom, čo sa v čase jeho vzniku dialo okolo nás.“



Hudobne je album veľmi pestrý a štýlovo rôznorodý. Nahrali ho v zložení Edo Klena (spev, elektrická a akustická gitara), Lukáš Valkučák (elektrická gitara), Jozef Marcin a Marcel Kokinčák (basgitara), Adam Kaščák (bicie).

„Dúfam, že pieseň Von zo systému si nikto nebude spájať s nesystémovými politikmi alebo stranami. Spievam v nej za seba a vychádzam zo svojich pocitov a nálad ľudí okolo mňa. S videoklipom mi pomohol môj dlhoročný kamarát a podporovateľ Vlado Šipoš,” povedal o novej skladbe Edo Klena.



Prvým klipom z albumu bolo video na štúdiovú verziu skladby Milión eur. Na albume ju so skupinou Klenoty spieva Katarína Knechtová. Platňa obsahuje aj duet s ďalšou známou prešovskou Katarínou. Speváčka Katka Koščová spieva v skladbe Kde sa dobre spieva. Ak všetko vyjde, tak jedna, alebo aj dve Katky, si spolu s Edom zaspievajú na prvej verejnej živej prezentácii albumu, ktorá bude 5. apríla v novom prešovskom klube Stromoradie. "Následne sa bude uskutočňovať klubové turné k albumu po Slovensku aj v Čechách, na ktoré potom plynulo naviažu vystúpenia na rôznych letných festivaloch,” doplnil Klena.