Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Fico sa nezbláznil, iba tak vyzerá
Zdielať na

Fico sa nezbláznil, iba tak vyzerá

Zdroj: SITA

Robert Fico má absolútnu pravdu. Prezumpcia neviny je jedným z pilierov našej civilizácie, ctime ju. Môžeme si myslieť čokoľvek, ale dnes ešte nevieme s istotou ani to, či s Antoninom Vadalom sprostredkovane zdieľal čo i len genitálnu flóru, nieto ešte nejaké obchody. Môžeme tomu veriť, ale viera naozaj nestačí. Fico napríklad verí, že stále môže vládnuť Slovensku, a načo je mu to dobré?

Najdlhšie slúžiaci premiér Slovenska má pravdu aj v tom, že jeho strana štyrikrát po sebe vyhrala voľby. Nikto nenesie väčšiu zodpovednosť za dnešný stav krajiny ako práve Fico. Vypožičajme si výraz od, s prepáčením, súdruha Blahu a vyslovme tichú prosbu, nech je k Ficovi aspoň Boh “komulíkov” (komunistických katolíkov) milosrdný. Lebo história taká nebude. Ani žiadna vláda, ktorá vymení tú jeho. Ani nijaký orgán činný v trestnom konaní, ktorý sa raz pokúsi dokázať, čo si dnes iba myslíme.

Odkaz Ficovej ostatnej tlačovky je jednoduchý: novinári si majú zavrieť tie svoje špinavé papule, inak ich zničia právnici, ale tak dôkladne, ako zničili túto republiku. Lebo veď netreba zabúdať, že charakter slovenského mafiánskeho štátu utvárali velikáni právnickej branže ako Vladimír Mečiar, Ivan Gašparovič, Robert Kaliňák, Štefan Harabin a v neposlednom rade aj JUDr. Fico.

Odkaz je naozaj príznačný. Pred vraždou Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka sme si boli viacmenej istí, že mafia dnes novinárov nevraždí, ale ich zastrašuje a likviduje prostredníctvom právnikov v na mieru šitých oblekoch a hodvábnych kravatách. Je to rovnako účinné ako bitka či poprava, len lacnejšie a bez rizika.

Fico síce rázne poprel tvrdenie prezidenta Kisku, že štát, ktorého bol najdlhšie vládnucim bossom, je mafiánsky, no v tom istom vystúpení sa nepokryte vyhrážal médiám a zastrašoval novinárov. Niežeby to fungovalo, ale on prosto nedokáže inak. Toto je Fico. Ten naozajstný, ktorý už nevládze nosiť masku civilizovaného Európana a necháva voľný priechod balkánskemu štýlu. Odkedy s Robertom Kaliňákom vyložili bankovky na stôl, nemá už zmysel čokoľvek predstierať.

Držme sa teda faktov, ktoré sa dajú bez pochýb dokázať pred akýmkoľvek súdom, ba aj pred dobre motivovaným slovenským sudcom.

Bývalý partner Márie Troškovej je doma v Taliansku väzobne stíhaný pre závažné podozrenia, že sa spolčoval s mafiou. Ona sama sa stala blízkou spolupracovníčkou premiéra. To z Fica, samozrejme, nerobí spoločníka mafie, ale bezpečnostnú previerku by mu už nikto príčetný nikdy nedal.

Fico býval v byte právoplatne odsúdeného daňového podvodníka Ladislava Bašternáka, až kým ten byt, práve pre podvody majiteľa, neprepadol v prospech štátu. Fico v ňom býva aj naďalej, lebo veď teraz je to už štátny byt, nepatrí podvodníkovi, takže je to vlastne v poriadku.

Presnú diagnózu môže stanoviť len psychiater, ale že je niekto blázon, dokáže povedať aj laik. Pri Ficovi je však ľahké pomýliť sa. Stále viac pôsobí, ako keby dočista prišiel o rozum, no v skutočnosti je úplne príčetný, akurát nesmierne zúfalý, nenávistný a zúrivý.

Úplne bežný exemplár - všetci môžu za jeho zbabraný život, len on nie. Netreba si ho všímať viac ako ktoréhokoľvek hysterického fagana, ktorý sa hodí o zem jačí, že chce autíčko, bicykel, hodiny s vodotryskom, alebo premiérske kreslo.