Zástancovia teórie „plochej Zeme“ sa chystajú do Antarktídy, ktorú považujú za koniec sveta

4619

Skupina teoretikov, ktorí veria, že Zem je plochá, sa chystá do Antarktídy. Idú tam totiž za účelom navštíviť ich „koniec sveta“. Taktiež chcú ostatným dokázať, že naša planéta nie je sférická. Či už to považujete za bizarné, alebo nie, aj takýto pohľad na svet existuje a je zaujímavé sledovať činy a výsledky takýchto ľudí.

Bez názvu 19
Foto od youtube

Predstavitelia medzinárodnej konferencie a spoločnosti Flat Earth sa vydajú na výletnú plavbu v roku 2020. Zakladateľ spoločnosti, Robbie Davidson objasnil, že exkurzia bude „len okružná plavba“ a skupina zatiaľ nemá za cieľ nájsť konkrétny bod na konci sveta. Tento plán však vyvolal u odborníkov posmech. Túto myšlienku totiž berú ako iróniu, keďže lode sa plavia pomocou zariadenia, ktoré je založené na guľovom modeli Zeme. Systém Global Position Systems (GPS) využíva najmä sieť satelitov, ktoré obiehajú okolo Zeme.

Henk Keijer, dlhoročný kapitán lode, sa o týchto plánoch vyjadril takto: „Plavil som sa už milióny kilometrov, no nikdy som sa nestretol s kapitánom, ktorý by tvrdil, že Zem je plochá.“

Predstavitelia tejto teórie odmietajú heliocentrický model Zeme a tvrdia, že naša planéta má vlastne diskový resp. kopulovitý tvar a že Antarktída tvorí obvod a vytvára tak akúsi ľadovú stenu. Tvrdia tiež, že USA iba sfalšovalo správu o pristáti na Mesiaci a že NASA sa snažila zakryť pravdu o vesmíre aj o pozícii našej planéty v ňom. Zástancovia tejto teórie sú presvedčení, že Zem je skôr statická. Medzinárodná vedecká agentúra však takéto tvrdenia rázne odmieta a všetky výskumy jej dávajú za pravdu. To, že planéte je jedna veľká guľa potvrdzujú aj relevantné dôkazy, no zástancovia bizarnej teórie tvrdia, že je to len klamstvo.

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

4 Komentáre
Najhodnotnejšie
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre
Janči
21. marca 2019 14:26

Aj debilita je dar boží!!!

marek
22. marca 2019 23:03
Odpovedať  Janči

nabozenstvo je dusevna choroba

poslanec
24. marca 2019 12:45
Odpovedať  marek

Náboženstvo je duchovná choroba. Nie duševná. Viera noe je ná oženstvo ani choroba.

Marek
28. marca 2019 21:32

Takých ľudí by som zavrel do klietky. Nechápem ako niekto môže v niečo takéto neveriť to je ako keby niekto neveril v evolučnú teóriu. Náboženský pomýlený ľudia ?