Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obhajkyňa obvineného Andruskóa: Chcem byť pri výsluchu šéfa Penty
Zdielať na

Obhajkyňa obvineného Andruskóa: Chcem byť pri výsluchu šéfa Penty

Archívna reportáž

BRATISLAVA/KOMÁRNO / Obvinenie Mariana Kočnera z vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka zaujíma advokátku sprostredkovateľa vraždy novinára a jeho priateľky, Líviu Kňažíkovú. Tá v stredu dopoludnia pre televíziu JOJ zareagovala na uznesenie o vznesení obvinenia Mariana Kočnera. Advokátka ho už má k dispozícii.

"Uznesenie o vznesení proti Kočnerovi bolo doručené. Mňa vo veci zaujíma v prvom rade, aby sa preukázala vierohodnosť výpovede môjho klienta," uviedla pre televíziu JOJ Lívia Kňažíková. Zoltán Andruskó je obvinený z vraždy, ktorú mal podľa vyšetrovacích orgánov sprostredkovať a ktorý od minulého roka spolupracuje s vyšetrovacími orgánmi. 

"Táto osoba je stále v pozícii obvineného," uviedol 14. marca počas obšírnej tlačovej konferencie dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR na otázku, či Andruskó pre spoluprácu s OČTK je postavený mimo stíhania alebo nie. 

Advokátka: Chcem byť pri výsluchu Haščáka

Advokátka Kňažíková viac k obsahu Kočnerovho obvinenia uviesť nechce. Pre TV JOJ ďalej uviedla: "Zúčastňujem sa viacmenej každého úkonu vo veci." V pondelok, 18. marca, televízia JOJ informovala, že sa vyšetrovateľovi vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka, telefonicky prihlásil šéf finančnej skupiny Penta Investment, Jaroslav Haščák. Následne hovorca Penty potvrdil, že Haščák v pondelok popoludní z vlastnej iniciatívy kontaktoval vyšetrovateľa Národnej protizločineckej jednotky NAKA (NPZJ NAKA) s tým, že chce vypovedať vo veci medializovaných SMS správ, ktorými ho údajne Kočner mesiac pred vraždou novinára a jeho snúbenice informoval o tom, koho sa plánuje zbaviť. 

"V prípade, ak vyšetrovateľ o takýto krok záujem, Haščák ponúkol svoju pripravenosť podať k veci vysvetlenie," uviedol Martin Danko. Advokátka Kňažíková na túto skutočnosť zareagovala: "Ak bude naplánovaný výsluch Haščáka, s najväčšou pravdepodobnosťou sa ho zúčastním." 

Televízia JOJ zo zdroja oboznámeného s vyšetrovaním zistila, že vyšetrovateľ Haščákovi zatiaľ termín výsluchu nedal. Je ale pravdepodobné, že šéfa Penty polícia vypočuje najneskôr do mesiaca. Podľa informácií TV JOJ z prostredia advokácie sa na tomto výsluchu, ak bude zrealizovaný, zúčastnia všetci obhajcovia obvinených z vraždy. Stále nemá vyšetrovateľ NPZJ NAKA doručené plnomocenstvo pre právny zástup obvineného Mariana Kočnera. Je málo pravdepodobné, že by bola Kočnerovi ustanovená obhajoba ex-offo. Jeho advokáti, ktorí vedú Kočnerovu obhajobu v ekonomických trestných veciach sa už pre televíziu JOJ vyjadrili, že ho v prípade vraždy obhajovať nebudú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy