Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

RTVS chystá diskusie s gymnazistami o ankete Najväčší Slovák

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Pilotná diskusia má byť 22. marca v bratislavskom gymnáziu na Bilíkovej ulici.

Bratislava 20. marca (TASR) - Rozhlas a televízia Slovenska chystá na apríl diskusie s gymnazistami o osobnostiach Top 10 ankety Najväčší Slovák. Chce tak priblížiť stredoškolákom život a kariéru desiatich nominovaných osobností a iniciovať diskusiu o ich živote a kontroverzných rozhodnutiach. Riaditelia gymnázií môžu prihlásiť svoju školu vyplnením formulára, ktorý v týchto dňoch dostanú e-mailom z RTVS. Informovala o tom Silvia Turnerová z RTVS.

"Jedným z hlavných cieľov projektu Najväčší Slovák je popularizácia histórie Slovenska a jeho osobností. RTVS chce svojimi aktivitami na stredných školách atraktívnou formou priblížiť slovenskú históriu aj mladým ľuďom. Myslíme si, že ich bezprostredný kontakt s populárnymi moderátormi a hosťami môže byť tým správnym spôsobom," uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Diskusie bude moderovať Štefan Chrappa, advokátmi jednotlivých osobností budú stredoškoláci. Tí prednesú úvodnú reč, nasledovať bude diskusia medzi obhajcami. V nej sa budú snažiť svojich spolužiakov presvedčiť, aby dali hlas práve osobnosti, ktorú obhajujú. Diskusiu ukončí školské hlasovanie, v ktorom si študenti zvolia najväčšieho Slováka svojej školy. Na podujatiach budú aj historici.

Pilotná diskusia má byť 22. marca v bratislavskom gymnáziu na Bilíkovej ulici. V ďalších školách Slovenska budú diskusie pokračovať do konca apríla.