Sam Smith: Nie som muž a ani žena

NETKY.SK • 17 Marec 2019, 08:26 • 2 min
Sam Smith: Nie som muž a ani žena

BRATISLAVA - Anglický spevák Sam Smith sa neidentifikuje ako muž a ani ako žena, ale ako nebinárna osoba. Dvadsaťšesťročný interpret to povedal herečke Jameele Jamil v jej novej relácii na službe Instagram I Weigh Interviews.

slovakia

left justify in out

„Keď som videl slovo nebinárny, genderqueer, a prečítal som si o tom a počul som týchto ľudí hovoriť, povedal som si, ‘Do pekla, to som ja’. Nebinárny, genderqueer, je, keď sa neidentifikujete rodom. Keď vy ste len vy,“ vyjadril sa umelec. „Ste zmesou všetkých rôznych vecí. Ste svojím vlastným špeciálnym stvorením. Takto to vnímam. Nie som muž, ani žena. Myslím, že som niekde medzitým. Vždy som bol veľmi slobodný, keď išlo o moju sexualitu, tak som sa to pokúsil premeniť aj do mojich myšlienok,“ skonštatoval Smith.

 

Samuel Frederick „Sam“ Smith je anglický spevák-skladateľ. V októbri 2012 ho preslávila spolupráca na prelomovom singli „Latch“ od skupiny Disclosure, ktorá dosiahla číslo jedenásť v britskom rebríčku singlov. Ďalej s Naughty Boy spolupracoval na singli „La La La“, ktorý sa stal jeho prvým singlom číslo jeden, v máji 2013.

 

obrazok

 

V decembri 2013 bol nominovaný na Brit Critics' Choice Award 2014 a v ankete BBC's Sound of 2014,[3][4] obe vyhral.[5][6] V máji 2014 vydal pod vydavateľstvom Capitol Records UK, svoj debutový štúdiový album s názvom In the Lonely Hour.[7] Vedúci singel, „Lay Me Down“, bol vydaný pred „La La La“. Druhý singel s názvom „Money on My Mind“, sa stal jeho druhým singlom číslo jeden v Spojenom kráľovstve.[8] Jeho tretí singel s názvom „Stay with Me“, dosiahol medzinárodný úspech a obsadil prvú priečku v britskom rebríčku a druhú v americkom rebríčku Billboard Hot 100. Pieseň, „I'm Not the Only One“, sa stala štvrtým singlom a dosiahla číslo päť v oboch krajinách. Piaty singel, „Like I Can“, obsadil deviate miesto v Spojenom kráľovstve.

 

V decembri 2014, obdržal šesť nominácií Grammy Awards, a na 57. ročníku udeľovania cien Grammy vyhral štyri z nich: Najlepší nováčik, Nahrávka roka, Pieseň roka („Stay with Me“), a Najlepší vokálny popový album (In the Lonely Hour). Na Brit Awards, vyhral ceny v kategórii „Britský objav roka“ a „Cena za celosvetový úspech“. V októbri 2015 vydal pieseň s názvom „Writing's on the Wall“, ako ústrednú pieseň k filmu Jamesa Bonda, Spectre. Sam za túto pieseň dosiahol Guinness World Record, pretože sa stala prvou Bondovou piesňou, ktorá obsadila prvú priečku v Spojenom kráľovstve. V januári 2016 vyhral za túto pieseň aj Zlatý glóbus za najlepšiu filmovú pieseň.

 

 

 




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona