Najsympatickejšou osobnosťou politiky a spoločnosti v SR sa po roku opäť stal Peter Mihók

NETKY.SK • 20 Marec 2019, 14:57 • 2 min
Najsympatickejšou osobnosťou politiky a spoločnosti v SR sa po roku opäť stal Peter Mihók

BRATISLAVA - Predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Peter Mihók sa po minulom roku stal opäť najsympatickejšou osobnosťou slovenskej politiky a spoločnosti. Hlasovania sa zúčastnilo 372 osobností Slovenskej republiky. Vyhlásenie prebehlo počas včerajšieho galavečera v Bratislave, ktorý uskutočnilo Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub.

slovakia

left justify in out

Vlaňajší rok bol podľa oceneného vyhrotením spoločenskej situácie, kedy sa dosiahli veľmi dobré ekonomické výsledky, a to tak na úrovni makroekonomiky, ako aj v mikrosfére. "Jednoznačným pozitívom osmičkového roku 2018 je skutočnosť, že ekonomika sa vyvíjala v zásade nezávisle od vnútroštátnych politických turbulencií," zdôraznil.

 

"Rok 2018 znamenal výrazný posun v občianskom vedomí, politickej generačnej výmene, ale aj ďalšej polarizácie rôznych neduhov, nespokojností a neriešenie naakumulovaných problémov," konštatoval vo svojom vystúpení Mihók. 

 

img

 

Pripomenul, že veľmi veľký vplyv na slovenskú ekonomiku budú mať najmä vonkajšie faktory. V blízkej budúcnosti môžeme teda očakávať pokračujúcu neistotu, ktorá vyplýva z presunu centra svetovej ekonomiky zo západu na východ do ázijsko-pacifického priestoru.

 

img

 

"Zneužívanie obchodu na riešenie bilaterálnych či multilaterálnych politických problémov je popretím úlohy ekonomiky a obchodu ako staviteľa mostov medzi jednotlivými krajinami či ekonomickými zónami." 

 

"Sankcie, embargá, zavádzanie tarifných či netarifných prekážok obchodu škodia nielen súkromnému sektoru, ale aj samotným krajinám a v konečnom dôsledku poškodzujú občana spotrebiteľa," upozornil Mihók.

 

Vnútornému trhu Európskej únie by sme mali podľa neho venovať osobitnú pozornosť. Situácia okolo brexitu je nejasná a môže sa skončiť akokoľvek. O ďalšom smerovaní EÚ rozhodnú aj májové voľby do Európskeho parlamentu. Noví europoslanci si následne po voľbách zvolia novú Európsku komisiu.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies