Rozdiel medzi voskom, gélom a pomádou na vlasy

0
1608

Viete, ktorý prípravok na vaše vlasy je ten správny na fixáciu.  V našom článku sa dozviete všetky potrebné informácie.

Ako prvé zvážte, ako by mal výsledný účes vyzerať. Teda či chcete, aby sa vlasy leskli, alebo vyzerali prirodzene. Ak majú držať na mieste, tak či ako pribité, alebo majú byť len ľahko upravené. Potom premyslite, či chcete tradičné prípravky na vazelínové báze, ktoré sa však horšie vymývajú, alebo modernejšie na báze vodnej. Povedzme, že už máte rozmyslené, tak poďme na jednotlivé typy.

Pomáda na vlasy

Najpopulárnejší prípravok. Hodí sa pre uhladené, lesklé účesy tvarované pomocou hrebeňa. Skôr mali všetky pomády vazelínový základ. Po novom sa vyrábajú aj na vodnej báze. Obe prevedenia majú svojich fanúšikov. Vazelínová pomáda je ťažšia a tým pádom vhodnejšia na husté alebo kučeravejúce sa vlasy, ktoré vyrovná. Na druhú stranu je lepšie tvarovateľná počas celého dňa.

Vodná pomáda na vlasy Esquire je ľahšia a teda vhodná na bežné typy vlasov. Nie je mastná, vlasy vám pomôže vytvarovať a dodá im prirodzenejší vzhľad. Dobre sa tiež vymýva. Keď ju ale nanesiete, nie je cesty späť – vlasy už proste budú celý deň vyzerať tak, ako ste si ich upravili.

Vosk = univerzalita

Je vhodný od rozstrapatených vlasov ako z postele, až po modernejšie štýlové účesy. Leskne sa a je veľa silný. Vhodný je pre účesy ako napríklad v štýle kohúta, ale taktiež pre uhladené účesy. Je lepšie tvarovateľný ako gél. Vlasy s ním upravíte aj počas dňa. Takže ak nie ste rozhodnutý, ktorý typ produktu si vybrať vosk na vlasy Esquire je univerzálna cesta.

Gél

Gél má len jednu jedinú úlohu. Tou je udržať vlasy na jednom mieste. Keď ho nanesiete na mokré vlasy, bude ich držať ako drôt a zároveň im dodá výrazný lesk.

Tak neváhajte a urobte si experiment na hlave.