StoryEditor

Kvasnicove útoky sa stupňujú, reaguje Šufliarsky. Spočítal, čo všetko spravil proti Kočnerovi

20.03.2019, 11:56
Autor:
chocho
Námestník generálnej prokuratúry tvrdí, že v minimálne 11 trestných veciach rozhodol alebo navrhol rozhodnúť v neprospech Mariana Kočnera.

Vyjadrenie advokáta Romana Kvasnicu, ktorý zastupuje matku zavraždenej Martiny Kušnírovej Zlaticu, je zavádzajúce a subjektívne. Tvrdí to námestník generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky v reakcii na vyhlásenie Kvasnicu o jeho komunikácii s Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

"Ide o neprofesionálne vyjadrenie, ktoré je výsledkom dlhoročnej animozity vo vzťahu k mojej osobe (zastupuje vydavateľa týždenníka, ktorý je mnou žalovaný v ešte neskončenom civilnom konaní o ochranu osobnosti) a prokuratúre," tvrdí Šufliarsky v stanovisku, ktoré poskytla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Animozita sa podľa neho vystupňovala po tom, ako prokurátor podal obžalobu na Kvasnicovu klientku Hedvigu Malinovú Žákovú za trestný čin krivej výpovede a krivej prísahy. "Odvtedy sa jeho útoky iba stupňujú," tvrdí prokurátor.

Vyjadril som sa proaktívne, tvrdí

Šufliarsky tvrdí, že ku Kočnerovi a ich vzťahu sa sám proaktívne vyjadril v januári 2019 na tlačovej besede a následne v súvislosti s prípravou jeho vraždy aj pred vyšetrovateľom 5. marca.

Námestník opakuje, že jeho vzťah ku Kočnerovi "nikdy nebol priateľský, nepriateľský, príbuzenský, finančný, či majetkový." Zdôrazňuje, že komunikácia, ku ktorej sa vyjadril aj Kvasnica, bola vždy iniciovaná Kočnerom a on na ňu len slušne reagoval. "Predmetom komunikácie neboli žiadne trestné veci," dopĺňa.

Diskreditácia jeho osoby

Prokurátor ďalej tvrdí, že v minimálne 11 trestných veciach majetkovej a násilnej povahy rozhodol alebo navrhol rozhodnúť v neprospech Kočnera a jemu spriaznených osôb.

"Prvýkrát som vydal pokyn už 6. apríla 2016 na preverenie podozrení z daňovej trestnej činnosti (v tejto trestnej veci bolo 21. júna 2016 začaté trestné stíhanie a 16. októbra 2018 vznesené obvinenie štyrom osobám) a naposledy 8. novembra 2018 na preverenie podozrení z násilnej trestnej činnosti vo vzťahu ku konkrétnym novinárom," vyjadril sa Šufliarsky.

Článok Denníka N, ktorý obsahuje Kvasnicovo vyjadrenie o Šufliarskeho komunikácii s Kočnerom, má podľa námestníka slúžiť na politické účely a diskreditáciu jeho osoby.

Prekvapila ho dôvernosť vzťahu

Kvasnica, ktorý sa oboznámil s uznesením o vznesení obvinenia voči Kočnerovi v prípade vraždy Kuciaka a Kušnírovej, si prečítal aj komunikáciu medzi Kočnerom a Šufliarskym, ktoré mali byť zaistené pri vyšetrovaní.

Advokáta prekvapila dôvernosť vzťahu Kočnera a Šufliarskeho, ktorý bol podľa jeho slov mimoriadne priateľský.

"Táto komunikácia je z obdobia, keď už boli verejne známe informácie o tom, akým agresívnym spôsobom pán Kočner rieši svoje problémy, keď sa vyhrážal usmrtením iným osobám,“ uviedol Kvasnica pre Denník N.

SaS žiada Šufliarskeho koniec

Šufliarsky by mal odísť z prokuratúry, tvrdí na základe Kvasnicových vyjadrení SaS. Je to podľa predstaviteľov najsilnejšej opozičnej strany predovšetkým úloha pre generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára.

Ak mal Šufliarsky ako námestník generálneho prokurátora dôverný vzťah s Kočnerom, ktorý pred verejnosťou i svojím nadriadeným tajil, jeho dôveryhodnosť sa ocitla na bude nula, uviedol poslanec za SaS Alojz Baránik.

01 - Modified: 2023-05-18 22:00:18 - Feat.: - Title: Kvasnica: Nevylučujem, že pri zmene vyšetrovateliek išlo o deštrukciu vyšetrovania vraždy Tupého 02 - Modified: 2023-02-21 06:25:48 - Feat.: - Title: Päť rokov po vražde novinára: Tá éra neskončila, nebuďme naivní, tvrdí v HNtelevízii advokát Kuciakovcov 03 - Modified: 2022-05-03 11:14:02 - Feat.: - Title: Žilinka si nevšimol žiadne mimoriadne okolnosti v čase, keď sa pripravovala jeho vražda, vypovedá na súde 04 - Modified: 2022-05-03 14:24:45 - Feat.: - Title: Vraždy prokurátorov: Palermo v Piešťanoch, samopal vraj kúpili na benzínke 05 - Modified: 2022-05-01 07:50:32 - Feat.: - Title: V utorok má na súde v Pezinku pokračovať proces v kauze vraždy Kuciaka
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:03