Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Počasie prvých jarných dní vyzerá nádejne
Zdielať na

Počasie prvých jarných dní vyzerá nádejne

BRATISLAVA / V stredu v noci, krátko pred 23.00 hodinou nastane jarná rovnodennosť a začne sa jar. Voňavé, svieže ročné obdobie. Inak, jarné počasie tu už niekoľko dní máme. 

Streda bude pod vplyvom oblasti vysokého tlaku vzduchu, ktorý nám zabezpečí slnečnú oblohu. Bude bez zrážok, s maximálnou teplotou na juhu do 14°C, na severe bude chladnejšie, od 3 do 8°C. 

Ani zajtra sa nečrtá výraznejšia zmena. Po okraji vysokého tlaku sa bude presúvať na východ teplý front a nejaké zbytky oblačnosti z neho sa ukážu na našom severe. "Znamená to, že po ranných hmlách máme aj zajtra pred sebou slnečný deň a miestami, najmä na severe, so zväčšenou oblačnosťou," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.  Denná teplota bude ešte vyššia. Štvrtok bude od 11 do 15-16°C, ale na severe opäť chladnejšie, okolo 9°C. Vietor iba slabý. 
V teplejšom vzduchu očakávame v piatok slnečný ráz počasia so zväčšenou oblačnosťou, najmä vo východnej časti krajiny. Bude príjemne jarne, s dennou teplotou od 11 na Orave, Kysuciach, alebo severovýchode až po 19°C na Podunajskej nížine. Vietor iba slabý. 
Zatiaľ sa javí aj víkend slnečný, s malou oblačnosťou, a najmä v sobotu aj s vysokou teplotou, na juhu nad 20°C, na severe bude od 13 do 15°C. V nedeľu by naše počasie mal ovplyvňovať studený front, ale dnes ešte ťažko povedať, či front bude prechádzať naším územím už počas nedele, alebo až v noci na pondelok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy