Regionálny príspevok či plán rozvoja. Vláda navštívila Lipany

TA3 TASR
20.3.2019 06:40

Dvojdňové výjazdové rokovanie vlády, ktoré sa začalo v utorok 19. marca v Gelnici, pokračuje v stredu v Lipanoch. Vládny kabinet sa venuje priebežným informáciám o realizácii akčného plánu rozvoja okresu Sabinov.

Vláda bude rokovať aj o poskytnutí regionálneho príspevku vo výške jeden milión eur, ktorý má byť uvoľnený do 30. apríla. Najviac financií, a to po 150.000 eur, by malo ísť na dofinancovanie verejného parkoviska v rekreačnej zóne v Lipanoch. Mesto by malo získať aj 90.000 eur na revitalizáciu parku na Námestí sv. Martina, 50.000 eur na rekonštrukciu mestskej galérie či 25.000 eur na obnovu tribúny futbalového štadióna.

Vláda by mala vyčleniť aj 130.000 eur na modernizáciu športového areálu v Sabinove, najmä na výstavbu a rekonštrukciu hokejových a futbalových šatní a rekonštrukciu futbalového štadióna. Ďalších 55.000 eur by malo smerovať na obstaranie a nainštalovanie novej vzduchotechniky a klimatizácie v miestnom kine. Viaceré obce by mali získať finančné prostriedky na rekonštrukciu miestnych komunikácií. Finančnú pomoc by mali dostať aj viaceré cirkvi a cirkevné zbory.

S tohtoročnými výjazdovými rokovaniami začala vláda 16. januára, keď zasadala v Snine, o deň neskôr v Levoči. Vo februári vládny kabinet navštívil Revúcu (12.2.) a obec Jesenské (13.2.). V utorok (19.3.) vláda zasadala v Gelnici.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok