Sólymos pozastavil schvaľovanie návštevného poriadku TANAP-u

Návrh nového návštevného poriadku Tatranského národného parku, ktorý prednedávnom predstavili štátni ochranári, vyvolal vášne. Minister životného prostredia László Sólymos preto prijal predstaviteľov iniciatívy Aj my sme Tatry, aby s nimi rokoval o ich hromadnej pripomienke voči tomuto návrhu. Výsledkom stretnutia je rozhodnutie ministra o pozastavení procesu schvaľovania návrhu návštevného poriadku, s cieľom vytvoriť dostatočný priestor pre diskusiu.

20.03.2019 09:39
debata (2)

„Návštevný poriadok nášho najstaršieho národného parku musí predovšetkým rešpektovať ochranu prírody, ale zároveň musí byť moderný, prehľadný a spĺňať potreby návštevníkov národného parku,“ povedal minister životného prostredia László Sólymos.

Návrh nového návštevného poriadku, ktorý pripravila Správa TANAP-u pôvodne počítal s viacerými zmenami. Tie sa týkali najmä dĺžky sezónnej uzávery, obmedzení pre horolezcov aj psičkárov či regulácie geocachingu. K tomuto návrhu však prišlo niekoľko pripomienok, vrátate hromadnej pripomienky iniciatívy Aj my sme Tatry.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #TANAP #László Solymos