Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Haščák chce vypovedať o smskovaní s Kočnerom. Vyšetrovateľ mu ale termín zatiaľ nedal
Zdielať na

Haščák chce vypovedať o smskovaní s Kočnerom. Vyšetrovateľ mu ale termín zatiaľ nedal

BRATISLAVA / Marian Kočner zatiaľ nedoručil orgánom činným v trestnom konaní svoju sťažnosť proti obvineniu z úkladnej vraždy novinára a jeho snúbenice. Naopak, samotný šéf finančnej skupiny Penta sa k výsluchu pred políciou hlási dobrovoľne a z vlastnej iniciatívy. Podľa Haščáka totiž s Kočnerom o fyzickej likvidácii žiadnej osoby nekomunikoval ani osobne ani cez sms. Podozrivá komunikácia má byť súčasťou vyšetrovacieho spisu Kuciak. Kočner je piatym obvineným. Pre štyroch obvinených z vraždy v utorok prokuratúra podľa hovorkyne požiadala o predĺženie väzby.

Advokáti Mariana Kočnera, ktorí ho zastupujú v ekonomických trestných veciach nevyjadrili, či ho budú zastupovať aj v tejto násilnej trestnej činnosti. Kočner mal v utorok posledný deň na to, kedy mohol proti uzneseniu o vznesení obvinenia podať sťažnosť. "Na Úrad špeciálnej prokuratúry zatiaľ nebola doručená sťažnosť," povedala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Mariana Kočnera vyšetrovateľ Národnej protizločineckej jednotky obvinil z vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka minulý týždeň vo štvrtok. Obvinenie padlo 8. marca, Kočner ho dostal v písomnej forme do rúk 14. marca. 

Kočner si mal o likvidácii aj písať s finančníkom skupiny Penta Jaroslavom Haščákom. TV JOJ v pondelok priniesla informáciu o tom, že Haščák kontaktoval vyšetrovateľa vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a žiadal vyšetrovateľa o to, aby mohol podať vysvetlenie celej sms komunikácie. "Ponúkol svoju pripravenosť podať vysvetlenie k medializovaným sms správam, pokiaľ bude zo strany príslušných orgánov o takýto krok záujem," uviedol hovorca skupiny Penta Martin Danko. 

Podľa informácií TV JOJ sa Haščák s vyšetrovateľom na konkrétnom termíne výsluchu nedohodol. Dozorujúca prokuratúra v utorok nepotvrdila, či ho v krátkom čase vypočuje alebo nie. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa nebudeme v tomto štádiu vyjadrovať k priebehu vyšetrovania ani k jednotlivým úkonom, aby sme nezmarili alebo nesťažili vyšetrovanie," povedala hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Je pravdepodobné, že ak bude Haščák vypovedať pred políciou, prítomní budú aj obhajcovia obvinených. 

Obvinením Kočnera sa ukončenie vyšetrovania vraždy predlžuje.

Obvinenie bolo Kočnerovi vznesené 8. marca. Predložené mu bolo osobne vo väznici, v ktorej je vo väzbe, a to 14. marca. Vyšetrovacie orgány budú musieť niektoré úkony vykonať nanovo v prítomnosti Mariána Kočnera. Vo výkone väzby v Leopoldove je od minulého leta pre ekonomickú trestnú činnosť. 

Prokuratúra oznámila, že je Kočner obvinený z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na tlačovej konferencii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy