Ázijská kráska boduje vo filme aj pred objektívmi! Toto odkazuje neprajníkom

Jej tvár sa objavovala počas uplynulých mesiacov na azda každom červenom koberci, ktorý niečo v sezóne filmových ocenení znamenal. Herečka Gemma Chan sa zapísala do pozornosti verejnosti.

20.03.2019 00:00
debata
Herečka Gemma Chan na filmovej premiére v Londýne. Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Herečka Gemma Chan na filmovej premiére v Londýne. Herečka Gemma Chan na filmovej premiére v Londýne.

Rodáčka z Londýna má predkov z Číny a Hong Kongu a nepochybne aj to zohralo rolu v tom, že sa dostala do minuloročnej hitovej komédie Crazy Rich Asians. Jej sošná silueta, vysoká štíhla postava a dokonalá krása tváre a pleti z nej skrátka mohli poľahky urobiť dokonalú ázijskú boháčku. Pri tom však Chan neskončila – diváci ju už aj na Slovensku môžu vidieť vo filme Captain Marvel, kde si zahrala po boku Brie Larsonovej.

Chan sa priznala v rozhovore pre magazín Allure, že ju nesmierne teší, ako sa filmový, ale aj módny priemysel za posledný roky zmenil a objavilo sa v ňom množstvo rôznorodosti. Konieckoncov, ona sama ju zastupuje práve pred kamerami.

„Zbožňujem si otvoriť magazín a nájsť tam celú škálu telesných proporcií, šediny, tmavú pokožku alebo vrásky. Konečne hovoríme, že sa nám takéto veci páčia,“ uviedla v interview.

Napriek tomu sa však nevyhla kritike za svoju rolu vo filme Mária, kráľovná škótska. Tvorcovia jej v ňom totiž zverili rolu vojvodkyne Bess z Hardwicku, ktorá bola v skutočnosti beloška. Dôvodom však bolo, že sa tvorcovia rozhodli nepozerať na farbu pleti či pôvod pri obsadzovaní historického filmu.

„Prečo by farební herci, ktorí majú tak či tak menej príležitostí, museli hrať len ich vlastnú rasu? A niekedy sa im nedovolí ani to. V minulosti by možno rolu Aziata dali nejakému bielemu hercovi, ktorému by naniesli žltý mejkap a oči zošikmili pomocou lepiacej pásky,“ komentovala Chan.

Podľa nej však veľa zmenil napríklad muzikál Hamilton, v ktorom si prezidenta zahral Georga Washingtona zahral černošský herec. „Vtedy to opísali ako "Amerika kedysi očami dnešnej Ameriky“. A ja si myslím, že naše umenie by malo reflektovať veci dnes," dodala.

VIDEO: Dara Rolins hovorí o svojej kariére

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #film #rola #Gemma Chan #rasa #rôznorodosť

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...