1. Píšte všetci modrým perom

Skúste sa vrátiť do prvej triedy k tradičnému plniacemu peru. Ak máte ťažkú ruku, vyberte si kvalitné guľôčkové pero. Stráňte sa reklamných pier na jedno použitie.

2. Nepoužívajme chémiu

Čistiace prostriedky bez negatívneho dopadu na zdravie a životné prostredie sú plne odbúrateľné. Vyrábajú sa bez fosfátov, ropných derivátov, chlóru, syntetickej parfumácie, farbív, enzýmov a palmového tuku.

3. Bez obalu

Separovanie plastových obalov nepomáha znižovať ich produkciu. S našou jedinečnou Doplňovacou službou, vám pravidelne dovezieme čistiace prostriedky vo vratných obaloch.

4. Kompostovateľné predmety

Nielen skartovaný papier môžete kompostovať. Existuje aj jednorazový rozložiteľný riad z kukuričného škrobu alebo jablčných šupiek.

5. Zdieľajte zariadenia

Odolajte pokušeniu vlastniť viac zariadení, než skutočne potrebujete. Venujte energiu používaniu zariadení, ktoré už existujú a podporte kontakty v komunite spoločným zdieľaním.

6. EKO - logické balenie

Na balenie používajte kartóny, v ktorých vám doručili tovar a prelepte ich papierovou páskou. Vyhýbajte sa polystyrénu a plastovým bublinkám. Uistite sa, že si kúpite recyklovaný papier, zabalený do papiera a pokiaľ musíte tlačiť aj recyklované zakladače. Porozmýšľajte aj nad založením elektronického archívu.

7. Vypustite nepotrebný papier

Odmietnite katalógy, pretože väčšina ponuky je dostupná online.

8. Upratovanie

Zistite si, aké čistiace prostriedky používa vaša upratovacia služba. V snahe zabezpečiť čo najlacnejšie upratovanie sa často používajú veľmi agresívne chemické prostriedky.

Nedarí sa vám nájsť firmu ktorá by vám s takými produktami pomohla? Oslovte našu firmu OFFICE SERVIS s.r.o. www.officeservis.sk, ponúkame trvalo udržateľné riešenia.