Tipy, ktoré vám pomôžu pri výbere správnej garážovej brány

Brána by nemala byť len dizajnovo príťažlivá, musí byť tiež, kvalitná a bezpečná. Na aké faktory by ste sa teda mali sústrediť pri jej výbere?

 

Vyberajte si podľa typu

Na trhu nenájdete len jeden typ brány. Existuje ich totiž hneď niekoľko:

  • Sekčné garážové brány – zasúvajú sa pod strop, patria medzi moderné varianty
  • Rolovacie garážové brány – šetria miesto, rolujú sa do boxu
  • Dvojkrídlové garážové brány – stará dobrá klasika, hodia sa do tradičných garáží
  • Posuvné garážové brány – pre garáže s nižším stropom

 

Kvalitné prevedie je dôležité

Pri výbere sa vždy zaujímajte aj o výrobcu. Pozrite si referencie, ak ich nemajú uvedené na stránke, nebojte sa o nich požiadať.

 

Ideálne je kúpiť garážovú bránu na mieru

Nemusíte sa prispôsobovať ponuke predajcov. Stačí sa dohodnúť a obstarať si garážové dvere na mieru, ktoré budú pasovať aj vyzerať presne podľa vašej predstavy.

 

Nezabudnite na záruku

Pri kúpe garážovej brány by ste tiež mali myslieť na záruku. Poniektorí výrobcovia a predajcovia vám dokonca ponúknu nadštandard.

 

A čo služby?

Každý produkt sprevádzajú služby. Čo vám poskytne predajca brán? Zameria stavebný otvor? Príde k vám bránu namontovať? Pokiaľ vám nedopatrením pošle bránu, ktorá do otvorov nepasuje, budete si ju môcť vymeniť? Pred kúpou brány a výberom predajcu by ste si tieto jednoduché otázky mali zodpovedať.

 

Bezpečnosť brány

Jeden z najdôležitejších parametrov je samotná bezpečnosť. Brána by z hľadiska bezpečnosti mala spĺňať niekoľko požiadaviek a obsahovať pádovú brzdu, ktorá je nutná, ak dôjde k prekročeniu limitu bezpečných otáčok, napríklad, keď sa roztrhne lanko. Ak sú brány ovládané elektromotorom, zastavia sa. Ďalší aspekt, ktorým disponuje mnoho garážových dverí, je  infračervený lúč, ktorý skúma okolie a bráni zatvoreniu garážových dverí, ak cez nich prechádza zviera alebo dieťa.

Sex Cam

You must be logged in to post a comment Login