Tipy ako zbierať tenisové loptičky

0
1063

Pletivo je vhodné na oplotenie rôznych areálov. Poplastované pletivo alebo aj klasické štvorhranné pletivo nájdu svoje využitie aj pri oplotení tenisových kurtov.

Pletivo a rôzne oplotenia z tohto typu sú využívané rôznymi spôsobmi a na rôznych miestach. Pletivo je veľmi variabilný druh oplotenia a má veľké množstvo typov, ktoré nájdu svoju uplatnenie takmer všade.

Používa sa na ohradenie rôznych druhov zvierať, či už ide o tie menšie, ako sú hydina alebo králiky, až po tie najväčšie a najsilnejšie, či už v zoologických záhradách alebo dokonca aj ako oplotenie diaľnic. Na tieto druhy oplotenia sa používajú, či už klasické štvorhranné pletivo, zvárané panely alebo silné uzlové pletivo.

Asi najtypickejším využitím pletiva je oplotenie záhrady alebo domu. Na to sa používajú hlavne spomínané klasické štvorhranné pletivo, zvárané panely alebo poplastované pletivo. Každý typ pletiva má svoje výhody, od rôzneho stupňa poskytovaného zabezpečenia až po pevnosť a silu, no všeobecne platí, že pletivo na plot ma jednoduchú a rýchlu inštaláciu.

Veľkou výhodou tohto druhu oplotenia je teda jeho všestrannosť. Dajú sa ním oplotiť aj rôzne menšie alebo väčšie objekty a dokonca sa dá aj inštalovať na ťažko dostupných miestach alebo poskladať do ľubovoľnej výšky. Dobrým príkladom sú tenisové kurty.

Ich oplotenie býva väčšinou z pletiva a vysoké niekoľko metrov, čo má svoj význam. Ak by bolo pletivo vysoké ako klasické oplotenia záhrad, tak by bolo potrebné oveľa väčšie množstvo tenisových loptičiek. Práve vysoké oplotenie slúži na zachytávanie tenisových loptičiek, ktoré častokrát lietajú v rôznej výške a rôznymi smermi.

Inštalácia takto vysokého oplotenia je samozrejme o niečo náročnejšia ako je to pri klasickom dvojmetrovom oplotení. V prvom rade je potrebné vyrobenie dostatočne dlhých a pevných stĺpikov, ktoré sú základnou opornou jednotkou oplotenia. Tie treba správne a pevne ukotviť a hlavne v primeranom odstupe, aby po inštalácii oplotenia bola zabezpečená správna pevnosť celého oplotenia. Neskoršou inštaláciou pletiva sa celý proces ukončí. Tu však treba dbať na správne výpočty pri výške stĺpikov a samotného pletiva. Nakoľko ak sa jedná o dvojmetrové pletivo, je potrebné, aby boli minimálne dve pletivá nad sebou, prípadne sa pridá ďalšie s primeranou výškou. Tak sa dosiahne požadovaná výška oplotenia a môže sa začať hrať tenis.