Pomáhal získavať úlohy výmenou za sex? Pre vážne podozrenia odstupuje!

Výkonný riaditeľ Warner Bros. Kevin Tsujihara v pondelok rezignoval po tom, čo sa najvýznamnejšie hollywoodske štúdio začalo zaoberať správou, podľa ktorej pomohol herečke Charlotte Kirkovej, s ktorou mal pomer, získať úlohy. Informovala o tom agentúra Reuters.

19.03.2019 12:45
debata
Herečka Charlotte Kirk na premiére filmu... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Charlotte Kirk na premiére filmu Debbina osmička. Herečka Charlotte Kirk na premiére filmu Debbina osmička.

„Je v najlepšom záujme WarnerMedia, Warner Bros., našich zamestnancov a našich partnerov, aby Kevin odstúpil,“ uviedol vo vyhlásení riaditeľ WarnerMedia John Stankey.

Podľa článku časopisu Hollywood Reporter zo 6. marca mal Tsujihara pomôcť herečke získať role potom, čo spolu mali sex. Článok sa opieral o správy, ktoré si Tsujihara s herečkou posielal a z ktorých podľa AP bolo zrejmé, že malo ísť o výmenný obchod.

Niekdajší výkonný riaditeľ neuviedol, aký má s herečkou vzťah, či s ňou mal pohlavný styk ani či jej pomohol v kariére. Tsujiharov právnik po vydaní článku povedal, že jeho klient žiadnej herečke priamo nepomohol získať rolu.

Kevin Tsujihara zo spoločnosti Warner Bros. na... Foto: SITA/AP, Jae C. Hong
Kevin Tsujihara zo spoločnosti Warner Bros. na archívnom zábere z roku 2013. Kevin Tsujihara zo spoločnosti Warner Bros. na archívnom zábere z roku 2013.

Stankey vo vyhlásení oznámil, že Tsujihara uznal, že jeho správanie bolo v rozpore s princípmi firmy. Bližšie podrobnosti ale neposkytol. Len dva dni predtým než článok vyšiel, bola rola Tsujiharu v organizácii rozšírená o reštruktura­lizáciu WarnerMedia.

Tsujihara podľa Reuters poslal zamestnancom email, v ktorom napísal, že jeho úloha vo vedení by mohla odpútať pozornosť od skvelej práce firmy, a preto sa rozhodol odstúpiť.

„Ťažká práca, ktorú všetci v našej organizácii odvádzajú, je naozaj obdivuhodná a nedopustím, aby sústredenosť médií na moju minulosť odpútala pozornosť od skvelej práce, ktorú tím odvádza,“ napísal.

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #škandál #rola #odstúpenie #Warner Bros. #pomer #Charlotte Kirk

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...