StoryEditor

Známe bratislavské "účko" končí. O tom, či definitívne, prehovoril konateľ podniku

15.03.2019, 12:35
Autor:
ipip
Legendárny podnik v Bratislave má onedlho prerušiť prevádzku. Končí však nadobro?

Legendárny bratislavský podnik Subclub, známy ako "účko", čoskoro skončí, na slovenskej kultúrnej scéne pôsobí 26 rokov. Správa o ukončení pôsobenia podniku bola zverejnená na facebookovom profile Subclubu:

"Momentálne je isté len jedno - budú to narodeniny posledné. Nateraz síce pokračujeme v tradičnom režime na dobu neurčitú, ale nová mestská štvrť sa nezadržateľne blíži a o pár mesiacov by sa ku nám rada nasťahovala. Dostupnosť pre peších sa nemení. Ak idete autom, použite náhradné parkovanie v okolí, parkovisko pred Subclubom je zatvorené. The end is near..."

Sklamané reakcie

Príspevok zdieľala vyše stovka užívateľov a podobný počet mali aj komentáre pod ním. Užívatelia vyjadrili nad "blížiacim sa koncom" - ako to nazvali autori príspevku - poľutovanie a rozčarovanie, ale aj hnev nad vzniknutou situáciou. Prinášame vám krátky výber z nich:

  • "Čože? V žiadnom prípade sa toto nesmie stať? Priznám sa, nechodím tam už, ale “vyrastala” som tam. Kde bude potom hrať naozaj dobrá hudba? Jejda toto snáď nie! Normálne som sa rozčúlila!"
  • "Pozemky predané, všetko schválené, už s tým asi nikto nič neurobí, ale mohli tam nechať aspoň dáky prechod do učka, bude to veľká škoda... naj klub."
  • "To je choreeee. Nedá sa nejaká petícia spísať? Veď to je posledný normálny klub."
  • "Treba nájsť nové miesto .. klub robí klubom hudba nie až tak miesto ..aj keď atómový bunker a techno je úplne geniálna kombinácia .. svet sa mení, okolie sa mení treba v tom nájsť cestu a možnosť na zemnú ;) každý koniec je začiatok niečoho nového. Zaujíma ma teda čo bude nové, ako klub pokračuje, premiestni sa atď? Nebaví má plakať nad rozliatou misou ako to robí každý deň polka sveta.. chce to plán B."

Legendárny podnik si pozrite aj na fotografiách v galérii:

Úplný koniec "účka" nie je istý

Pre HNstyle poskytol svoje vyjadrenie aj konateľ podniku Robert Korístek, ktorý na margo konca legendárneho klubu povedal, že isté je len to, že prevádzka podniku bude prerušená. A to v období, keď na území, kde sa klub nachádza, budú prebiehať stavebné práce.

"Končíme, ale ešte nevieme kedy, nevie to ani samotný investor (ktorý na pozemku bude vykonávať stavebné práce, pozn. red.). Chcú tam stavať, takže neviem, či sa tam potom bude dať pokračovať (v prevádzke). Predsa len, keď tam budú luxusné byty, obyvateľom sa asi nebude veľmi páčiť, že je tam nejaký klub a ráno odtiaľ odchádzajú veľmi zabávajúci sa ľudia..."

Úplný koniec "účka" však nie je istý. "Na mieste parkoviska začali prípravné práce, takže to je zrušené a to, že tam budú niečo stavať, je isté na 100 percent. Počas tej doby je vylúčené, aby sme mali otvorené a potom... Ja to vidím tak na jedno až dve percentá, že by sa dalo pokračovať. Nevidím to veľmi reálne."

Konateľ podniku nevylúčil ani možnosť, že by sa podnik presťahoval niekam inam, ale podľa jeho slov je "táto možnosť len v hypotetickej rovine" a nič nemajú dohodnuté.

K téme sa nám vyjadril Peter Kavecký, predseda predstavenstva Vydrica Development, a.s.: "Priestory, v ktorých sa nachádza Subclub nie sú majetkom developera. S ich majiteľom intenzívne komunikujeme o technických riešeniach sprístupnenia tohto objektu pre verejnosť počas výstavby."

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-04 08:54:28 - Feat.: - Title: Koniec obľúbenej služby. Vo viacerých mestách si už jedlo cez túto donášku neobjednáš, svoje pôsobenie končí zo dňa na deň
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 09:57