Prepíše rekordy Trhliny? Režisér Bebjak odhalil zákulisie filmovej novinky
10.3.2019 18:00
akt. 04.02.2020 06:10

Prepíše rekordy Trhliny? Režisér Bebjak odhalil zákulisie filmovej novinky

Film Správa Zdroj: Stanislava Topolská
Uložiť článok
Na žiadného iného slovenského režiséra nie je v súčasnosti namierených viac svetiel reflektorov než na Petra Bebjaka. Autor filmov ako Čiara či Trhlina, ktorá prepisuje rekordy návštevnosti, je aj v týchto chvíľach až po krk ponorený do práce.

Bebjak spolu so svojim tímom z DNA Production pripravuje nový film s názvom Správa. Ako už je dlhšie známe, po príbehu zo slovensko-ukrajinskej hranici (Čiara) a mysteríoznej drámy v pohorí Tríbeč (Trhlina), sa Správa odohráva počas druhej svetovej vojny.

Bebjak siahol po knižnej predlohe spisovateľa Alfréda Wetzlera s názvom Čo Dante nevidel. Hlavnými protagonistami je dvojica židovských mladíkov zo Slovenska Freddy a Valér, ktorým sa podarilo ujsť z koncentračného tábora Osvienčim.

Vďaka ich odvahe, ktorá stála za spísaním správy odhaľujúcej toto peklo na zemi, sa svet dozvedel, čo sa v Osvienčime dialo.

Herecký Babylon

Filmová podoba Správy sa má do slovenských kín dostať v budúcom roku. V hlavných úlohách sa objaví Noel Czuczor ako Freddy a Peter Ondrejička ako Valér.

Okrem nich sa divákom predstavia aj zaujímavé herecké tváre z iných krajín. Medzi nimi napríklad Poliak Wojciech Mecwaldovsky. Slovenskí diváci ho mohli vidieť v seriáloch Druhá šanca, Správna Agáta, či Pakt z produkcie HBO.

Jacek Beller a Kamil Nozynski majú tiež skúsenosti s nakrúcaním pre HBO vďaka seriálu Blinded by the lights.

Tváre trojice nemeckých hercov budú známe pre tých, ktorí sledujú známy seriál Miesto činu. Herecké umenie Christophera Bacha sme mohli obdivovať aj v minisérii Charité či detektívnom seriáli Donna Leon. 

Lars Rudolph je u nás známy vďaka filmom Už je tu zas a Lola beží. Florian Panzner zasa účinkoval v seriáloch ako Kobra 11, Prípad pre dvoch, Babylon Berlin a objavil sa aj v hollywoodskej snímke Valkýra o nevydarenom atentáte na Adolfa Hitlera.

Náročnosť nakrúcania dokazujú aj zábery zo zákulisia prípravy Bebjakovej novinky, ktoré si môžete pozrieť v nasledujúcich videách.

(Pokračovanie článku pod videami)

Nos na divácke hity

Bebjakove posledné filmy oceňujú nielen kritici, ale predovšetkým diváci. Spomínanú Trhlinu, ktorá je príbehom o tajomných zmiznutiach v pohorí Tribeč, si za otvárací víkend (od štvrtka do nedele) prišlo do kín pozrieť 83-tisíc divákov. Spolu s predpremiérou sa toto číslo vyšvihlo až na 87-tisíc divákov.

Trhlina sa tak stala najúspešnejšou slovenskou kinopremiérou a celkovo piatou spomedzi všetkých kinopremiér na Slovensku. 

Bez väčších problémov prekonala aj Čiaru, za ktorou rovnako stál režisér Peter Bebjak a jeho tím z DNA Production. Tú za otvárací víkend videlo 69-tisíc ľudí a doteraz bola na čele tohto rebríčka.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.