Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Nákupný pôst alebo tento mesiac varím zo zásob

Dávate si niekedy výzvy? Ja hej a veľmi rada, lebo potom mi to nedá a snažím sa ich zo všetkých síl dodržať. Je to taká búda, ktorú si sama na seba šijem, ale potom sa teším výsledku. A tak je to aj tentokrát.

Nákupný pôst alebo tento mesiac varím zo zásob

Včera bola Popolcová streda - začiatok 40-dňového pôstu a deň, kedy som po minulé roky začínala s rôznymi výzvami. Napríklad vydržať bez sladkostí, bez alkoholu či kávy. Tento rok kávu pijem obmedzene a alkohol vôbec. Sladkosti mi, prosím, neberte! V ôsmom mesiaci tehotenstva niečo na dobitie energie skrátka potrebujem. :) A ako to už ku koncu tehotenstva býva, začala som "hniezdiť". Teda upratovať, reorganizovať, chystať... Aspoň koľko mi nonstop únava a akčné trojročné dieťa, našťastie chodiace do škôlky, dovolia.

Jedna z miestností, ktoré treba nevyhnutne upratrať, je špajza. Moje kráľovstvo. No keď mi minule takmer na hlavu spadlo mandľové maslo (síce som sa mu uhla, ale rozbilo sa :/) bolo mi jasné, že treba niečo urobiť. Zásoby, ešte pred pár mesiacmi úhľadne poukladané, sú na jednej veľkej kope a koledujú si o mole. Okrem iného.

Treba to všetko jednoducho minúť. A tak som si dala výzvu, že až do Veľkej noci budem variť zo zásob. Či už zo špajze, mrazničky alebo potravinovej skrinky, budem sa snažiť míňať čo najviac rôznych strukovín, obilnín, pochutín, ale aj konzerv a zaváranín.

Moje ciele sú:

1. Minimalizovať nákupy. Minúť to, čo doma mám a tým zabrániť plytvaniu potravinami. Vedeli ste, že aj konzervy majú svoju záruku?

2. Uskromniť sa, čo k pôstnemu obdobiu patrí.

3. Vynájsť nové recepty, lebo núdza a obmedzené suroviny vedia inšpirovať lepšie ako plné regály.

4. Uvoľniť miesto pre nové prírastky. Hlavne v mrazničke a na polici so zaváraninami. Veď nová úroda tu bude čo nevidieť.

5. Upratať špajzu a konečne odmraziť mrazničku.

 

Uvidíme, koľko dní mi zásoby vydržia, ale nič netreba siliť, preto určite nečakajte 40 receptov. Možno by som ku koncu "varila" už len sardinky s kompótmi, tých mám totiž najviac. :D Aj dokupovať je, samozrejme, dovolené, hlavne ak vždy miniem aspoň niečo z toho, čo už doma mám. 

 

Tak čo, kto sa ku mne pridá? ;)

 

 

7. 3. 2019 18:46 | Minimalizmus

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Podeľte sa s nami o váš názor!

Články

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty