Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
06. marec 2019

7 zaujímavostí, ktoré ste o jedle doteraz vôbec netušili!

Prinášame vám priam šokujúce fakty o jedlách a ingredienciách, o ktorých ste nepočuli. Dobre vedieť!

 

1. Eskimáci používajú chladničku len na jednu vec!

Ukladajú do nej potraviny len preto, aby ich ochránili pred zamrznutím. 

 

2. V potravinách sa v roku 2011 najviac kradli syry

Predpokladáme, že to boli gurmáni, ktorí na večernom priateľskom stretnutí syry podávali k dobrému vínku... 😃 Len tak na margo dodávame, že fantastické syrové misy môžete objednať aj na Bistro.sk! Nemáte za čo!

 

3. V Tokiu nájdete trikrát viac reštaurácií ocenených 
Michelinskou hviezdou ako v Paríži

Ale aj trikrát drahšie vás zrejme tá večera vyjde. Hlavné mesto Japonska totiž patrí medzi najdrahšie mestá sveta. Áno, stále je tam drahšie ako v Paríži!

 

4. Ovocné džúsy môžu obsahovať viac kalórií ako sýtené nápoje

Bohužiaľ, je to tak! V džúsoch je často len veľmi málo ovocia, zato strašne veľa cukru. Preto si dôkladne preverte, čo kupujete. Najlepšie sú však jednoznačne nápoje z čerstvého ovocia.  

 

5. Historicky prvá polievka sa pripravovala z hrocha!

Podľa archeologických objavov sa prvé polievky pripravovali už v rokoch
5 000 - 6000 pred našim letopočtom z "riečneho koňa". Konkrétne túto jednu polievku na Bistro.sk nenájdete, no garantujeme vám, že si prídete na svoje. Fantastické chutné polievky, aj domáce, vám doručíme až k vašim dverám! Paradajková so syrom, ostro-kyslá, slepačia, fazuľová, zeleninová, hráškový krém s krutónmi, zemiaková... Vybrali ste si? 

 

6. 85 tabuliek čokolády vás dokáže zabiť! 

Toľko na jedno posedenie zjesť asi nikto nedokáže! Zaručene vás však poteší (ale nezabije!!!) taká tortička tricolore, čokoládový cheesecake, Sacherka alebo mini choco mousse cups. Mňam!!! 

 

7. Odborníci odhadujú, že celiakia už postihuje každého 
133. človeka

U mnohých to však lekári ani nerozpoznajú, alebo nesprávne stanovia diagnózu. Trpíte celiakiou aj vy? Na Bistro.sk nájdete pestrú ponuku bezlepkových jedál! Objednajte si, na čo len máte chuť! Bezlepková pizza, bezlepkové cestoviny, palacinky z bezlepkovej múky, pečené bezlepkové zeleninové placky, bezlepkový mini cheesecake... Máme pokračovať?

Objednaj obrázok

Zdroj: Nosalty