Brusel v marci pozastaví osobitný odvod pre reťazce

Podľa viceprezidenta Zväzu obchodu Pavla Konštiaka by mala Európska komisia do konca marca vydať predbežné opatrenie na pozastavenie účinnosti osobitného odvodu pre reťazce.

21.02.2019 11:21 , aktualizované: 11:41
debata (47)

Sťažnosť na odvod podali reťazce združené v Slovenskej aliancii moderného obchodu (SAMO) do Bruselu pre diskriminačnú stránku zákona a pre poskytovanie nepovolenej štátnej pomoci.

"Prebehli a momentálne aj prebiehajú rôzne konzultácie na všetkých úrovniach, ale je na Európskej komisii kedy a ako rozhodne,” hovorí predseda SAMO Martin Krajčovič. Koncom januára dostala európska komisia aj druhú sťažnosť od slovenských obchodníkov za porušovanie pravidiel vnútorného trhu.

V prípade, že sa Brusel prikloní na stranu reťazcov, bude Slovensko musieť vybraté peniaze vrátiť. A to aj s úrokmi. Podobný zákon už komisia zastavila v estónskom Talinne či susednom Maďarsku.

"Takúto informáciu ja osobne nemám. Ani nás nikto nekontaktoval s takouto otázkou,“ povedal pre denník Pravda jeden z predkladateľov zákona o osobitnom odvode poslanec SNS Radovan Baláž. Odkázal nás na ministerstvo pôdohospodárstva. To zatiaľ na otázky denníka Pravda neodpovedalo.

.....

Predseda Mostu – Híd Béla Bugár a poslanec Zsolt Simon majú diametrálne odlišný názor na schválený odvod pre reťazce. Pozrite si ich argumenty vo videu TV Pravda.

Video
47 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #reťazce #odvod pre reťazce