Zaskočený Chren: Parkovisko na Bazovej otvorené pre obyvateľov 500 bytov zíva prázdnotou

20.2.2019
0
Parkovisko na Bazovej

Zdroj: FB Martin Chren

Páčil sa vám článok?

Po uzavretí ulice Mlynské nivy v bratislavskom Ružinove sa do ťažkej situácie dostali majitelia áut, ktorí parkovali na Páričkovej. Na Páričkovu totiž odklonili MHD, vďaka čomu sem majú osobné autá vstup zakázaný, o parkovaní ani nehovoriac. O to prekvapenejší zostal dnes starosta Ružinova Martin Chren, keď sa bol pozrieť na náhradné parkovisko, ktoré pre obyvateľov zriadili.

"Vďaka primátorovi Matúšovi Vallovi sa podarilo vypočuť pripomienky obyvateľov a otvoriť areál technických služieb na Bazovej na parkovanie pre obyvateľov 500 bytov. Zastavil som sa tam práve teraz, cestou naspäť do práce zo stretnutia s obyvateľmi na Palkovičovej, pozrieť našich mestských policajtov, ktorí areál strážia - a s hrôzou som zistil, že na celom veľkom novom parkovisku stojí jedno auto. Cez deň ich tam bolo vraj najviac - sedem," informoval Chren na Facebooku.

"Prosím, ak bývate na dotknutých uliciach na 500 bytoch a máte problém parkovať, príďte si k nám vybaviť rezidenčnú kartu. Celé veľké parkovisko je tu len pre vás, pre obyvateľov z okolia," dodal Chren.

Obyvatelia z lokality 500 bytov majú totiž v súčasnosti problém s parkovaním. Ešte pred uzáverou Mlynských nív sa totiž na Páričkovej parkovalo po oboch stranách, čo už nie je možné. Práve preto im sprístupnili aj parkovisko na Bazovej.

​Areál je od včera prístupný 24 hodín denne a dokonca strážený. Poskytuje 80 parkovacích miest. Parkovací preukaz sa dá vybaviť na miestnom úrade na Mierovej. Samozrejme, vydajú ho len obyvateľom ulíc Páričkova, Svätoplukova (nie  celá), Pavlovova, Revúcka, Súťažná a Budovateľská.

Okrem toho sa miestnym obyvateľom snaží vyjsť v ústrety aj developer. „HB Reavis poskytne obyvateľom zdarma nočné a víkendové parkovanie v podzemných garážach biznis centra CBC 1 a 3,“ povedala pre Bratislavské noviny hovorkyňa mestskej časti Ružinov Táňa Tóthová. HB Reavis v biznis centre zabezpečuje náhradné bezplatné parkovanie vo večerných hodinách od 18:00 do 7:30 a neobmedzene počas sviatkov a víkendov. No zároveň upozorňujú, že počet miest je limitovaný. Parkovať v podzemných garážach developera budú môcť len majitelia bytov a ľudia s trvalým pobytom na ulici Páričkova 2 – 21 a Budovateľskej 1 a 2.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie