MojAndroid

Spoločnosť Samsung dnes v San Franciscu predstavila trojicu nových vlajkových lodí a pokračovateľov úspešnej série Samsung Galaxy S. Modely sú už desiatym pokračovaním radu a predstavenia priamo v San Franciscu sa zúčastnila aj redakcia MojAndroid.sk.

Samsung Galaxy S10+ je vylepšenou a väčšou verziou vlajkovej lode Samsung Galaxy S10, ktorá ponúka väčší displej, väčšiu batériu a hlavne duálny predný fotoaprarát.

„Od svojho uvedenia na trh pred desiatimi rokmi sa rad Galaxy S stala synonymom špičkových inovácií – ponúka spotrebiteľom neuveriteľné zážitky a dáva im možnosť nájsť si zariadenie, ktoré je pre nich tým pravým,“ uviedol DJ Koh, prezident a generálny riaditeľ divízie IT & Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics. „Galaxy S10 stavia na neuveriteľnom dedičstve a prichádza s revolučnými inováciami, ktoré sa týkajú displeja, fotoaparátov a výkonu. Každý z trojice nových prémiových smartfónov je určený pre konkrétny typ spotrebiteľa, a Samsung tak zúročuje celých desať rokov, keď už stojí na špici odboru, a uvádza nás do novej éry technológií pre smartfóny.“

6,4″ displej so skenerom odtlačkov a výrezom pre duálny fotoaparát

Samsung Galaxy S10+ je vybavený doposiaľ najlepším displejom značky Samsung, celosvetovo prvým dynamickým AMOLED displejom. Dokáže zobraziť digitálny obraz v živých farbách s dynamickým mapovaním tónov, takže uvidíte viac farebných odtieňov, ktoré zaručia jasný, realistický obraz. Ponúka tiež najvyšší kontrastný pomer, aký je na mobilnom zariadení k dispozícii. Jeho rozlíšenie je 3040 x 1440 pixelov a uhlopriečka 6,4″.

V displeji sa nachádza obdĺžnikový otvor, ktorý Samsung nazýva Infinity-O a nachádzajú sa v ňom všetky dôležité senzory a duálny fotoaparát. Okrem výrezu sa môžete tešiť aj na vstavanú ultrazvukovú čítačku odtlačkov prstov, ktorá dokáže naskenovať 3D reliéf na brušku vášho prsta. Výhodou je, že funguje spoľahlivo aj pri zvýšenej vlhkosti, na priamom slnku a aj pri nízkych teplotách.

3 fotoaparáty vzadu dokážu vytvoriť krásne fotografie

Samsung Galaxy S10+ ponúka novú technológiu fotoaparátov a pokročilú inteligenciu, ktorá umožňuje jednoducho urobiť dychberúce fotografie a videá. Smartfón je prvým z radu Galaxy S, ktorý ponúka ultraširoký objektív s uhlom záberu 123 stupňov. Vďaka technológii digitálnej stabilizácie umožní Galaxy S10+ robiť superstabilné videá. Samsung Galaxy S10+ je prvým, ktorý dokáže nahrávať video v HDR10+. Fotoaparátu nechýba ani umelá inteligencia, ktorá dokáže kvalitu fotografií ešte viac vylepšiť.

Toto sú snímače, ktoré môžete nájsť na zadnej strane:

  • širokouhlý: 12 MP, premenlivá clona f/1.5 – f/2.4, optická stabilizácia obrazu
  • ultraširokouhlý: 16 MP, f/2.2, 123-stupňový uhol záberu, 2x optický zoom, 10x digitálny zoom
  • teleobjektív: 12 MP, f/2.4, optická stabilizácia obrazu

Selfie fotoaparát je duálny, primárny snímač disponuje rozlíšením 10 MP, ponúka automatické zaostrovanie, clonu f/1.9 a zvládne nahrávať 4K video pri 30 snímkoch za sekundu. Sekundárny snímač ponúka 8 MP a clonu f/2.2, tiež mu nechýba automatické zaostrovanie a využijete ho aj pri portrétových selfíčkach.

Silná batéria a reverzné bezdrôtové nabíjanie

Kapacita batérie Samsungu Galaxy S10+ je 4100 mAh a nechýbajú ani zaujímavé funkcie a možnosti. Tešiť sa môžete na rýchle káblové, ale aj bezdrôtové nabíjanie Fast Wireless Charging 2.0. Pomocou svojho Samsungu Galaxy S10+ môžete nabíjať aj iné zariadenia bezdrôtovo, poslúži aj ako bezdrôtová nabíjačka.

Konštrukcia a hardvér

Samsung Galaxy S10+ vo verzii s 512 GB alebo 1 TB pamäťou príde s prémiovým spracovaním, na čele ktorého stojí keramické telo. Štandardná 128 GB verzia bude sklenená. Rozmery zariadenia sú 157,6 x 74,1 x 7,8 mm a hmotnosť 175 gramov. Displej je chránený odolným sklom Gorilla Glass 6. generácie. Telo smartfónu je vodeodolné, ponúka certifikáciu IP68.

Použitým procesorom je nový výkonný Exynos 9820 Octa, ktorý je doplnený až o 12 GB RAM v prípade najvyššej verzie s 1 TB úložiskom. Verzia s 512 GB úložiskom ponúkne 8 GB RAM a základný model disponuje 128 GB úložiskom a 8 GB RAM.

Prichádza s predinštalovaným operačným systémom Android 9.0 Pie, ktorý je prekrytý novou používateľskou nadstavbou One UI.

Cena a dostupnosť

Predobjednať ho bude možné už od 21. februára do 7. marca, k predobjednávke dostanú zákazníci slúchadlá Galaxy Buds v hodnote 149 eur. Oficiálny predaj na Slovensku bude spustený 8. marca. Ceny sú nasledovné:

  • 999 € za verziu so 8 GB RAM a 128 GB úložiskom
  • 1249 € za verziu s 8 GB RAM a 512 GB úložiskom (keramická)
  • 1599 € za verziu s 12 GB RAM a 1 TB úložiskom (keramická)
Rozmery157,6 x 74,1 x 7,8 mm
Hmotnosť175 g
Displej6.4ʺ, Wide Quad HD+ Dynamic AMOLED*, 19:9
Fotoaparát16 MP (Ultra Wide/F2.2), FF + Dual Pixel 12 MP OIS (Wide/F1.5/F2.4), AF + 12 MP OIS (Tele/F2.4), AF
ProcesorSamsung Exynos 9820 Octa-core, 8 nm
RAM8/12 GB
Úložisko128/512 GB, 1 TB
Batéria4100 mAh, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie, reverzné bedzrôtové nabíjanie
Skener odtlačkovultrasonický, v displeji
20.2.2019
Zdroj: tlačová správa

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+