RVR udelila licenciu dvom televíziám. Na lokálne digitálne vysielanie ju získala svidnícka stanica Info kanál Službyt spoločnosti Službyt, na celoštátne televízia duck tv, ktorej prevádzkovateľom je spoločnosť Mega Max Media. Pôvodná licencia duck tv mala platnosť do mája tohto roka. 

Spravodajskú Ta3 Rada upozornila na porušenie zákona, ktorého sa dopustila tým, že vlani v júli, auguste a septembri nedodržala stanovený podiel programov s multimodálnym prístupom (10 percent všetkých vysielaných programov).

Jedinú finančnú sankciu – pokutu vo výške 663 eur – dala Rada televízii TV Nové Zámky. Tá v júli minulého roka odvysielala štyrikrát program Počasie a sedemkrát program Šport, pričom ich zreteľne neoznačila názvom sponzora, prípadne jeho logom alebo odkazom na výrobok alebo službu na konci relácií.

Zákon rovnakým spôsobom porušila aj žilinská regionálna televízia Severka vysielateľa Slov Media Group, ktorú na to Rada upozornila. V júni minulého roka totiž štyrikrát odvysielala program Gréckokatolícky magazín, v ktorom adekvátne neoznačila sponzora.

Rade na jej požiadanie nedodala súvislý záznam vysielania regionálna stanica Piešťany TV, ktorej bola taktiež udelená sankcia v podobe upozornenia na porušenie zákona.

Regulátor začal správne konanie v dokopy šiestich veciach. Jedno z nich je voči verejnoprávnej RTVS, ktorá na Jednotke v rámci relácie Reportéri odvysielala príspevok „Konflikt a hrdinovia“. V nej sa autor venoval konfliktu Ukrajiny a Ruska a incidentu v Kerčskom prielive. RTVS ním mohla porušiť všestrannosť informácií a názorovej plurality.

V Reportéroch mohlo dôjsť aj k neoddelenie názorov a komentárov od spravodajských informácií. Konkrétne v časti vysielanej v pondelok 5. novembra a príspevku „Triky komunálnej politiky“ o komunálnych voľbách a predvolebných kampaniach. Pre rovnaký dôvod je sporná aj jedna časť relácie Počasie z januára tohto roka.

Správne konanie pre možné porušenie zákona začala Rada aj voči Joj za reláciu Inkognito vysielanej na stanici Wau, a to v súvislosti s vysielaním titulkov pre osoby so sluchovým postihnutím. Opäť sa bude bližšie zaoberať aj sponzorským odkazom na produkt Clavin Platinum vysielaným pred reláciou Šport na hlavnom kanáli Joj.

Joj mohla porušiť aj ochranu maloletých filmom Něco na té Mary. Ten na hlavnom kanáli odvysielala pred 15:00 a označila ho s „12“ v krúžku, čo mohlo byť nesprávne. Licenčná rada na stredajšom zasadnutí riešila aj sťažnosti na programy vysielané počas vianočných sviatkov.