Mesto Trnava

Nový cyklus klasickej hudby otvorí Miki Skuta

Kultúrne centrum Malý Berlín prináša novú sériu podujatí pod názvom b minor. Cyklus koncertov venovaných klasickej hudbe 20. a 21. storočia otvorí renomovaný slovenský klavirista Miki Skuta koncertom na klavíri a elektrickej gitare už túto sobotu 23. februára o 19.00 hod.

Miki Skuta je všestranný hudobník pohybujúci sa v rôznych žánroch. Patrí medzi najvýznamnejších slovenských klaviristov a skladateľov. Na poli klasickej a jazzovej hudby spolupracoval s vynikajúcimi hudobníkmi a jeho kompozície boli odprezentované na viac ako stovke koncertov doma i v zahraničí.


Miki Skuta, foto: Peter Frolo

Na februárovom koncerte b minor zaznejú reprezentanti spektralizmu Tristan Murail, Hugues Dufourt či jeden z najznámejších predstaviteľov minimalistickej hudby John Adams. Okrem iného sa budete môcť započúvať do tvorby amerického skladateľa, klarinetistu a dirigenta Steva Reicha, ktorého tvorbu do veľkej miery ovplyvnila baroková hudba na čele s J. S. Bachom, no aj hudba 20. storočia a jazz.

Program koncertu


Skladby pre klavír: Tristan Murail: Estuaire; Beat Furrer: Voicelessness, The Snow Has No Voice; John Adams: China Gates.

Skladby pre elektrickú gitaru: Tristan Murail: Vampyr; Hugues Dufourt: La Cité des Saules; Steve Reich: Electric Counterpoint.

Príďte a užite si nezameniteľný koncertný zážitok, ktorý sa bude konať v sobotu 23. februára o 19.00 hod. v kultúrnom centre Malý Berlín (Štefánikova 4). Vstupenky v predpredajovej cene 8 € sú dostupné v online predpredaji na MaxiTicket.sk, na mieste sa budú dať zakúpiť v cene 10 € polhodinu pred začiatkom koncertu.

Podujatie vzniklo aj s podporou Mesta Trnava.

Lokalita

GPS:
N 48.37839250492794 / E 17.585330310034124

20.2.2019 12:26

Komentárov: 0