MojAndroid

Xiaomi Mi 9 je oficiálne predstavený. Už dávnejšie sme mohli počuť o tom, že jeho fotoaparát bude patriť k dnešnému nadpriemeru. Čínsky gigant na zadnú stranu tohto zariadenia umiestnil až tri fotoaparáty. Prvý klasický s enormne veľkým rozlíšením 48 MP, druhý širokouhlý s rozlíšením 16 MP a do tretice nechýba ani 12 MP teleobjektív.

Fotografická elita

Xiaomi Mi 9 je údajne excelentným fotografom. Jasne vedie nad zariadeniami, ako sú iPhone XS Max (105 bodov), Google Pixel 3 (101 bodov) a Samsung Galaxy Note 9 (103 bodov). Dôkazom je aj výsledné skóre v teste DxOMark. Za fotografické schopnosti Xiaomi Mi 9 obdržalo 112 bodov a za celkové schopnosti kamier 107 bodov. Testovanie odhalilo, že “Xiaomi Mi 9 robí skvelé zábery za takmer všetkých podmienok.

Podľa slov DxOMark:

Expozícia fotografie je vždy na tej správnej úrovni a fotoaparát podáva pekné farby a výborné vyváženie bielej. Digitálny šum pri nižších svetelných úrovňach je pod kontrolou a telefón exceluje aj za dňa, aj za šera. Pokiaľ však zájdeme hlbšie a pokúsime sa urobiť nočné zábery, sem nastávajú mierne, akceptovateľné problémy, ktoré čiastočne rieši prítomnosť optickej stabilizácie obrazu. S automatickým zaostrovaním sme taktiež nemali žiaden problém.

Čo sa týka nahrávania videí, Xiaomi Mi 9 dosiahlo 99 bodov. Nahrávanie 4K videa prebiehalo výborne za každej situácie a v tmavých svetelných podmienkach sa objavilo len skutočne minimálne množstvo digitálneho šumu. Excelentná je aj stabilizácia nahrávaného videa. Fotoaparátom nerobí problém ani nahrávanie počas chôdze.

Mohlo by vás zaujímať:

Náš tip
Pozrite si prvé fotografie z fotoaparátu Xiaomi Mi 9
Náš tip
Xiaomi Mi 9 oficiálne: Pravá vlajková loď s podareným dizajnom za viac než prívetivú cenu
Náš tip
Takto vyzerá Xiaomi Mi 9 v priehľadnej edícii!
20.2.2019
Zdroj: Android Central, Zdroj titulnej fotografie: XDA

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+