Dokončí sa rekonštrukcia Blumentálskej ulice podľa plánu?

20.2.2019
0

Zdroj: Fb Staré Mesto- srdce Bratislavy

Páčil sa vám článok?

Zdá sa, že sa konečne rozhodlo o tom, ako sa bude ďalej pokračovať s prácami na Blumentálskej ulici. Oficiálne stanovisko znie, že rekonštrukcia sa dokončí podľa plánu.

Na oficiálnej facebookovej stránke Starého mesta včera zverejnili správu, v ktorej občanov informujú, ako bude ďalej prebiehať rekonštrukcia Blumentálskej ulice. Oficiálne stanovisko znie, že opravy sa dokončia podľa plánu. 

"Napriek tomu, že projektu bývalého vedenia je čo vytknúť, staromestskí poslanci odhlasovali na dnešnom zasadnutí túto možnosť drvivou väčšinou. 

K celej situácii sa vyjadrila aj starostka MČ Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová: ,,Aj keď nie je ideálna, v tejto fáze rekonštrukcie je to tá najlepšia možnosť," uviedla.

Obyvateľom, ktorí sa obávajú aj dramatického úbytku parkovacích miest zároveň prisľúbila, že sa vynasnaží nájsť pre nich ďalšie rezidentské miesta v blízkom okolí."

Veľké rozpory ohľadne výstavby nastali najmä kvôli čoraz viac a viac ubúdajúcim parkovacím miestam v danej lokalite.

Rovnako, sa v minulosti obyvateľom nepáčila aj cyklotrasa, ktorá mala byť súčasťou prerábanej ulice. Tieto otázky a názory na parkovanie a cyklotrasu rozdelili ľudí na dva tábory. Jedni chceli v rekonštrukcii pokračovať, iní s aktuálnym vývojom situácie spokojní neboli. Starostka sa vtedy osobne stretla s obyvateľmi Blumentálskej ulice a diskutovala o tom, či je cyklotrasa na Blumentálskej naozaj potrebná.

 „Viacerí z vás sa obrátili na mňa alebo na úrad Starého Mesta s námietkami, ba až rozhorčením z toho, ako prebiehala príprava a realizácia projektu cyklocesty na Blumentálskej,“ povedala vtedy Zuzana Aufrichtová. V pondelok 28. januára preto pozvala obyvateľov na miestny úrad. ,,Budem veľmi rada, keď sa stretnutia zúčastníte, aby sme spoločne našli riešenie a vyriešili vzniknutú situáciu," dodala.

Zdroj: Fb Staré Mesto- srdce Bratislavy

Rekonštrukcia má však rovnako aj svojich priaznivcov, jedným z nich  bol aj pán Andrej, ktorý starostke Starého mesta prostredníctvom sociálnej siete napísal: 

 ,,Vážená pani starostka, dali sme Vám svoj hlas v komunálnych voľbách v dobrej viere, že budete rozvíjať Staré mesto v prospech všetkých jej obyvateľov. Bývame v bezprostrednej blízkosti Blumentálskej ulice a tešili sme sa na jej rekonštrukciu, vrátane výstavby cyklistickej trasy. Jej zastavenie nás veľmi prekvapilo, pretože mohla pozitívne prispieť nielen pre obyvateľov tejto štvrte, aké pre všetkých obyvateľov Bratislavy, ktorí touto ulicou prechádzajú na bicykloch. Nerozumieme, ako môže starostka podľahnúť nátlaku niektorých obyvateľov a uprednostniť parkovanie pred širším záujmom verejnosti. Riešenie parkovacej politiky nemôže spočívať v zaberaní verejného priestoru. Práve naopak, mesto chce uprednostňovať chodcov a cyklistov voči automobilistom, alebo sa mýlim? Verím, že radnica tento chaotický krok prehodnotí," napísal vtedy obyvateľ.

Nakoniec, po mnohých nezhodách a vlne odporu sa však v rekonštrukcii Blumentálskej ulice bude pokračovať podľa plánu.

Starostka zároveň obyvateľom, ktorí sa obávajú dramatického úbytku parkovacích miest prisľúbila, že sa vynasnaží nájsť pre nich ďalšie rezidentské miesta v blízkom okolí.

Informácie priniesla facebooková stránka Staré Mesto- srdce Bratislavy.

(bal)

Páčil sa vám článok?