Pripravovaná snímka dostala rovnaký názov ako knižná predloha. Film Mäso s podtitulom „Vtedy na východe“ má na plátno premietnuť príbeh Niky, mladého rómskeho dievčaťa, ktoré čelí nástrahám mafiánskeho prostredia.

„Mäso je výsledkom zhruba jednej dekády môjho pôsobenia ako investigatívneho novinára na východe Slovenska. Najvýznamnejším zdrojom príjmov podsvetia v regióne bývala, až do vstúpenia Slovenska do schengenského priestoru, ukrajinská hranica. Okrem množstva špinavých peňazí vygenerovala aj množstvo tragických, komických alebo bizarných príbehov, ktoré nebolo možné uverejniť v bežnej tlači,“ napísal k pripravovanému projektu v podkladoch pre Audiovizuálny fond A. Soltész.

Soltészova kniha vyšla v roku 2017, zaradila sa medzi najpredávanejšie domáce tituly. Novinár v nej drsne opísal svoje zážitky z 90. rokov po konci Mečiarovej éry. V knihe použil viacero zážitkov z východu Slovenska, ktoré zakomponoval do príbehu, v ktorom sú ústrednými postavam policajt a novinár. Niektorým z tém v knihe sa pritom A. Soltész venoval aj v rámci svojej žurnalistickej činnosti.   

S režisérom dánovky

Scenáristami filmovej podoby príbehu sú 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa