V prvom rade je verzia British Green Edition lakovaná zelenou farbou, ako už napovedá aj samotný názov série. Odtieň má pripomínať farby používané na pretekárskych autách pochádzajúcich z Veľkej Británie. Ku vizáži sa pridávajú zlaté kolesá, ktoré pôsobia kontrastne k laku karosérie.

Interiér je tiež zmenený špeciálnou farebnou kombináciou. Sedadlá sú čalúnené kombináciou alcantary a kože, pričom boky dostali bledohnedú farbu a stred je čierny. Na manžete radiacej páky a volante Toyota použila oranžovú niť na prešitie.

Veľkým prekvapením je, že po inšpirácii klasickým britským pretekárskym autom siahli dizajnéri aj v prípade stredovej konzoly. Nie je tam žiadne rádio a už vôbec tam nie je displej. Zníženie hmotnosti vďaka tomuto kroku je maximálne o 3 kilogramy, ale auto pôsobí odhodlanejšie na jazdu po závodných tratiach.

Toyota 86 British Green - nezameniteľné bude zelené lakovanie Zdroj: Toyota

Výkon boxera so štyrmi valcami a dvomi litrami objemu ostal nezmenený, stále má 147 kW (200 k). Ale zmenili sa iné prvky, ktoré sú dôležité pre správanie auta a dosahované časy na tratiach. Ľahké disky ukrývajú novú brzdovú sústavu od Bremba a zmenami prešiel aj podvozok.

Zaujímavý prístup zvolila automobilka ku obmedzeniu počtu týchto vozidiel. Celková kvóta nie je, je len stanovený čas, kedy bude možné auto objednať. Japonci tak majú možnosť premyslieť si rozhodnutie do konca mája.

Toyota 86 British Green - chýba displej informačného systému v strede Zdroj: Toyota