Zomrela módna ikona Karl Lagerfeld, bolo mu 85 rokov

Vo veku 85 rokov zomrel dnes ráno v parížskej nemocnici jeden z najvplyvnejších módnych návrhárov Karl Lagerfeld, umelecký riaditeľ módneho domu Chanel. Informovali o tom francúzske médiá. Zdroj blízky spoločnosti Chanel úmrtie potvrdil agentúre Reuters. Hamburský rodák riadil svetoznámu značku Chanel od roku 1983.

Podľa francúzskeho denníka PurePeople majster vysokého krajčírstva zomrel v parížskej Americkej nemocnici. Hospitalizovaný bol podľa denníka Paris Match v pondelok večer. Príčina úmrtia nie je zatiaľ známa.

Lagerfeldov zdravotný stav bol už niekoľko týždňov zdrojom znepokojujúcich špekulácií. V druhej polovici januára prvýkrát za dobu svojej kariéry šéf Chanel chýbal na módnej prehliadke značky. Firma ale priaznivcov módneho návrhára upokojovala, že je len unavený.

Na módnych akciách bol Karl Lagerfeld neprehliadnuteľný - dlhé biele vlasy stiahnuté do copu, nevyhnutné tmavé okuliare, masívne prstene a v ruke vejár.

Okrem Chanelu Lagerfeld riadil aj značku Fendi a svoju eponymnú značku Lagerfeld Gallery, ktorá zastrešuje celý rad obchodných aktivít.