Nová verzia prichádza tiež so šesťlitrovým motorom W12. Rovnako má aj dvojité prepĺňanie. Akurát výkon trochu poskočil smerom nahor. Z pôvodných 442 kW (600 k) je po decentnej úprave 460 kW (626 k). Je to o niečo menej ako boli predpoklady, ktoré hovorili až o 478 kW (650 k).

Krútiaci moment ostal rovnakých 900 Nm ako má motor W12 v obyčajnejších verziách Bentaygy. Inak, výkon nedosahuje ani toľko, koľko má Lambroghini Urus z osemvalca. Možno to je práve zámer, aby sa modely odlíšili.

Zvýšenie výkonu spôsobilo, že sa zrýchlenie na stokilometrovú rýchlosť skrátilo o 0,2 sekundy. Ťažké SUV je na stovke za 3,9 sekundy. Najrýchlejším SUV ho však robí maximálna rýchlosť. Tá je odmeraných 306 kilometrov za hodinu.

Bentley Bentayga Speed - na dverách je malé označenie Zdroj: Bentley

Verzia Speed bude mať inú výfukovú sústavu, vylepšený režim Sport, zmenený program automatickej osemstupňovej prevodovky, ale tiež úpravu podvozku pracujúcemu s 48V elektrickou sieťou. Podvozok je tuhší a v zákrutách istejší.

Dizajnom sa veľmi Speed od ostatných verzií nelíši. Má nové 22-palcové zliatinové disky s desaťlúčovým dizajnom, zatmavené svetlá a vnútri je použitá vo veľkej miere alcantara. Logo Speed je aj na prístrojovej doske pred spolujazdcom.

Bentley Bentayga Speed - pred spolujazdcom je tiež malé logo Zdroj: Bentley