„V tejto chvíli študujeme rozhodnutie ÚVO a plánujeme podať odvolanie na Radu ÚVO. Sme presvedčení, že námietky k posúdeniu hodnotenia kritéria stopercentnej recyklácie a opätovného použitia stavebného odpadu zo skeletu nemocnice Rázsochy neboli posúdené správne,“ uviedol mediálny zástupca spoločnosti Peter Marčan.

Ako priblížila hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková, úrad „vyvíja všetko úsilie, aby sa aj v tejto zákazke vydávali rozhodnutia v čo najkratšom čase, samozrejme v rámci zákonných možností“.

Námietky boli podané na ÚVO koncom decembra. Podľa J. Zvončekovej úrad začal konať o námietkach „bezodkladne“, pričom v zmysle príslušných ustanovení zákona sa konanie o týchto námietkach začalo 31. decembra 2018.

„Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR dňa 9. januára 2019 doručilo dokumentáciu potrebnú na posúdenie námietok. Koncom januára úrad prerušil konanie za účelom doplnenia dokumentácie. Doplnenie dokumentácie z MZ SR bolo úradu doručené 6. februára 2019, úrad mal podľa zákonnej lehoty rozhodnúť do 8. marca, no rozhodnutie vydal už 12. februára 2019,“ spresnila hovorkyňa.

Podľa vyjadrenia hovorkyne MZ SR Zuzany Eliášovej je pre rezort „prvoradým záujmom“ vybudovať pre Bratislavu špičkovú univerzitnú nemocnicu, o čo sa snaží už tri desiatky rokov. „MZ SR postupuje vo všetkých krokoch maximálne transparentne, korektne a v zmysle platnej legislatívy,“ uviedla.

Z. Eliášová zároveň zdôraznila, že námietky boli podané na ten istý okruh procesov v aktuálnej verejnej súťaži, na ktoré uchádzač podal predchádzajúce námietky, a ku ktorým už ÚVO vydal rozhodnutie. „Námietky boli vždy len mierne preformulované, ale s rovnakým obsahom, čo považujeme za zámerné zdržiavanie celého procesu,“ dodala.

Na mieste skeletu Rázsoch chce štát vybudovať novú Univerzitnú nemocnicu Bratislava. S búraním skeletu sa malo začať na jeseň minulého roka.