Jeho investičná spoločnosť Berkshire Hathaway nakúpila najmä v poslednom štvrťroku minulého roka akcie JP Morgan Chase či Bank of America. Oznámila to v štvrťročných výkazoch pre Americký úrad pre cenné papiere - SEC. Firma sa tak stala jedným z najväčších investorov v štyroch z piatich najväčších amerických finančných domov.

W. Buffett, ktorého majetok Forbes odhaduje na 85 miliárd dolárov, kupuje akcie aj v menších amerických bankách a poisťovniach. Zjavne finančnému sektoru verí, hoci ten mal v minulom roku veľmi zlý posledný kvartál. Akcie bánk v indexe S&P 500 Financials spadli až o 14 percent, čo bol najhorší štvrtý kvartál za posledných sedem rokov, uvádza agentúra Bloomberg. Skúsený investor to videl ako príležitosť na lacné nákupy. Napríklad akcie Bank of America spadli od augusta minulého roka z 31 dolárov na 22 dolárov tesne pred Vianocami.

Predaj Applu aj Oraclu

Na druhej strane W. Buffett predal v poslednom kvartáli minulého roka jedno percento zo svojho balíka akcií v Apple. V tom čase tejto IT firme tiež padali ceny akcií až na 142 dolárov za kus najmä pre slabšie tržby vo vianočnom období a pokles predajov v Číne. Napriek tomu výrobcovi iPhonov W. Buffett ešte verí, lebo jeho firma tam má stále 5,7-percentný akciový podiel.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa