Z veľkých mien sa na tohtoročnom autosalóne v Ženeve neobjaví ani Volvo. Švédsku firmu však má pod svetlami výstaviska Palexpo reprezentovať dcéra zameraná na alternatívne pohony, ktorá plánuje prezentovať svoj druhý model. Polestar 2 bude elektrický sedan strednej triedy. Je teda jasné, že jeho hlavným súperom sa stane Tesla Model 3. Čo na ňu chystá?

Elektromobil neskryje vizuálnu spätosť s modelmi Volvo
Zdroj: Polestar

Severania doposiaľ zverejnili niekoľko detailov zachytávajúcich chystané vozidlo, teraz pridávajú ďalší. Čiastočne predvádza dizajn zadnej časti. V nej sa objavia diódové svetlá s tvarom typickým pre súčasné modely Volvo, tu však bude poňatý ostrejšie a prepojený v spodnej časti. Samozrejmosťou je diódová technológia s čírym prekrytím.

Elektromobil údajne dosiahne výkon asi 294 kW (400 k) a na jedno nabitie prejde až 500 km, tieto parametre však zatiaľ nie sú potvrdené. No automobilka už dala oficiálnu pečať čomusi inému. Polestar 2 bude prvým sériovo vyrábaným vozidlom, ktoré využije infotainment s operačným systémom Android od spoločnosti Google. Ten bude zahŕňať mnohé aplikácie známe z telefónov.

Švédsky sedan spoznáme pred začiatkom ženevskom veľtrhu, jeho odhalenie sa odohrá ešte vo februári. Naplánované je na 27. deň mesiaca. Z novinky nespadne plachta na žiadnom živom podujatí, premiéra bude prebiehať striktne on-line. Polestar to vysvetľuje minimalizáciou vplyvu na životné prostredie. Štandardne totiž na podobné udalosti prilietajú hostia z celého sveta, čo sa vždy odrazí na finálnom účte. Za zelenými rečami teda pokojne môže byť šetrenie.

Zdroj: Marek Pokrývka